Imatge dels tècnics revisant la Granja dels Frares del Morell, que ha començat la rehabilitació

El Morell inicia la recuperació de la Granja dels Frares per convertir-la en una «zona de lleure controlat»

L'Associació de Comerciants i Professionals del Morell estrena nova pàgina web

El Morell ha començat les tasques per recuperar la Granja dels Frares, situada a la vora de la llera del riu Francolí. L'empresa Rècop ha iniciat aquest novembre el desenrunament i consolidació del molí de la granja. Aquesta és una primera intervenció impulsada des de la regidoria de Patrimoni i Granja de l'Ajuntament del Morell, que té un cost de 23.000 euros i que té com a objectiu assegurar l'espai i tancar-lo per evitar l'accés de persones i una major degradació.

Des del consistori morellenc recorden que la Granja dels Frares és un Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i que «hi ha la voluntat de realitzar accions que permetin condicionar l'espai històric i convertir-la en una zona de lleure controlat», ha detallat la regidora, Judit Fernández. 

El pròxim pas a seguir serà la redacció d'un pla director que serveixi de full de ruta de les accions a dur a terme. Alhora, s'iniciarà un estudi per a declarar la Granja Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)

La regidoria de Patrimoni i Granja ha denunciat, deixant de banda l'àmbit històric, que s'ha detectat un augment de l'incivisme i la brutícia per part de les persones que es desplacen fins a la Granja per fer-hi barbacoes els caps de setmana. Per aquest motiu, s'ha optat per posar-hi vigilància privada, alhora que es recorda que per fer ús de l’espai cal un permís municipal que es tramita a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC).

Nou impuls al comerç morellenc

En un altre ordre de coses, el comerç morellenc gaudirà d'un impuls gràcies a l'Associació de Comerciants i Professionals del
Morell
, que ha posat en marxa una nova pàgina web amb tota la informació de l'entitat i els establiments i professionals que en formen part. Actualment l'associació compta ja amb més d'una setantena d'associats.

A la nova web, www.morellcomerc.cat, que s'ha posat en marxa amb el suport de l'Ajuntament, les morellenques i morellencs trobaran informació sobre la història de l'entitat, un apartat de notícies i també documentació sobre el seu origen. A més, s'han creat també nous perfils a les xarxes socials Facebook i Instagram

Tal com explica el seu president, Pep Guillemat, «volem donar un impuls a l’entitat amb un nou logo i tenim la voluntat de fer accions periòdiques que beneficiïn comerciants i professionals del nostre poble». Pensant en les dates de Nadal, l'associació ja ha preparat una nova campanya amb la qual totes les persones que se subscriguin a la seva 'newsletter', sigui a través de la web o dels fulletons que hi haurà en diversos establiments, obtindran una mascareta de l’associació. Se’n realitzaran 2.000 i es repartiran fins a fi d’existències.