Imatge de la terrassa d'un bar al Morell

El Morell no cobrarà les ocupacions de via pública de terrasses i quioscos durant el 2021

El consistori deixarà d'ingressar 20.000 euros, però l'alcalde creu que «és un esforç que hem de fer»

El plenaruy municipal de l'Ajuntament del Morell ha decidit que aquest 2021 tampoc cobrarà la taxa d'ocupació de via pública de terrasses de bars, restaurants i quioscos.

Des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19, el consistori ha dut a terme diverses accions per donar suport a al ciutadania a través d'ajuts i subvencions, sobretot de cara a aquells col·lectius més afectats per la situació econòmica i les restriccions derivades per la situació sanitària. Així doncs, després del confinament domiciliari de la primavera del 2020, el mes de maig el plenari de l'Ajuntament va aprovar no liquidar les ocupacions de via pública de terrasses i quioscos pel que restava de l'any 2020. Ara doncs, el consistori ha decidit ampliar aquesta mesura també de cara al 2021.

L'alcalde del Morell i també regidor d'Hisenda, Eloi Calbet, ha remarcat que des de l'Ajuntament «entenem que cal estar al costat dels nostres veïns i veïnes, sobretot dels que s’han vist més afectats per la situació actual, com són el personal de la restauració i comerciants». Per això, rebaixar-los la pressió fiscal amb una mesura com aquesta ens sembla un cop de mà necessari per a aquest sector», ha apuntat.

Amb aquesta mesura, el consistori deixarà d'ingressar gairebé 20.000 euros, però Calbet ha declarat que «és un esforç que pensem que hem de fer en un context complicat com l'actual».