Imatge d'un gos agafant menjar d'una mà

El Morell promou la tinença d'animals domèstics de forma responsable

Incideixen en el cens municipal de mascotes per identificar-los, disminuir l'abandonament i garantir la convivència

L'Ajuntament del Morell té molt clar que la tinença d'un animal de companyia és un exercici de responsabilitat a llarg termini. Des de les regidories de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana se n'és conscient de la problemàtica  de l'abandonament d'animals i les conseqüències ètiques, socials i mediambientals que comporten. Per aquest motiu, entre altres, que el plenari municipal va aprovar l'ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna urbana.

L'objectiu primordial de l'ordenança municipal és «regular i promoure la tinença responsable i la protecció  dels animals domèstics, així com fomentar els valors cívics i de corresponsabilitat entre la ciutadania en tot allò que té relació amb els animals», assenyala la regidora de Medi Ambient Rosa M. Sánchez. Alhora, es vol «incentivar la pedagogia amb campanyes de sensibilització destinades a totes les persones propietàries d’animals de companyia o promoure les inscripcions al cens d’animals», continua el regidor de Seguretat Ciutadana, Alberto Ortega, «així com fomentar l’esterilització, adopció i acollida dels animals».

En l'ordenança feta per l'Ajuntament del Morell es detallen qüestions com el cens municipal de mascotes, les obligacions  i prohibicions  dels propietaris o posseïdors d'animals de companyia, les condicions per a la tinença i el manteniment dels animals, detalls sobre els animals considerats potencialment perillosos o infraccions vinculades a aquest àmbit.

En aquest sentit, se segueix la línia encetada quan el consistori va iniciar una campanya  per fomentar el civisme i la tinença responsable d'animals de companyia sota el lema 'El teu amic, amb xip i censat', que també promou el cens de gats, gossos i fures, un tràmit obligatori i que no tothom sap que s'ha de fer.