Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament del Morell

El Morell prorroga fins al 30 de setembre el termini per enviar propostes dels pressupostos participatius

Per tal d'acompanyar a qui tingui dificultats en la redacció de les propostes, l'entitat #femmorell ha organitzat una sessió informativa

A les portes del mes de setembre, tal com estava previst, tan sols faltarien uns dies perquè finalitzés el termini de recollida de propostes de la segona edició dels pressupostos participatius del Morell. Un període d’un mes i mig durant el qual la ciutadania ha fet arribar una trentena d’idees de tota mena. I per tal que tot el veïnat morellenc pugui seguir participant, la regidoria de Participació Ciutadana  de l’Ajuntament del Morell ha decidit allargar el termini de recepció de propostes fins al 30 de setembre.

L'alcalde del Morell, i també regidor de Participació Ciutadana,  Eloi Calbet, ha mostrat el seu entusiasme  per la resposta que hi ha hagut fins ara, però allò que l'ha fet decidir allargar el termini és el fet que «amb les vacances  potser algunes persones no han trobat el moment per aportar  el seu gra de sorra a la iniciativa». Perquè tothom pugui dir-hi la seva, la iniciativa s'ha allargat  un mes.

Les diverses maneres de participar-hi

Cal recordar que les persones que resideixin al municipi podran presentar un màxim  de dues propostes que podran lliurar de forma presencial  a les oficines municipals, retallant la butlleta del tríptic  que han rebut a les seves cases o descarregant el formulari, o bé omplint el formulari online. Les propostes han de seguir una sèrie de criteris  exposats a la web del procés, com ara correspondre als capítols 4 o 6 del pressupost municipal, no superar la partida econòmica reservada o ser viables  legalment i tècnicament.

Els tècnics de Cultura de l'Ajuntament del Morell i l'alcalde, al centre.
L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, al cente, en una roda de premsa a l'Ajuntament del Morell. | Oriol Lleonart Padrell

L’entitat #femmorell organitza una sessió informativa

En condicions habituals, s’hauria organitzat algun tipus de sessió formativa per tal d’ajudar els veïns a posar sobre paper les seves idees en una segona edició en què se'ls permet elaborar les seves pròpies propostes, però la pandèmia de la Covid-19 ho ha fet impossible. De manera alternativa, es va habilitar un correu electrònic per tal que s’hi pogués adreçar qualsevol dubte o consulta sobre la redacció les proposicions.

Però a més, la plataforma veïnal #femmorell  ha organitzat per aquest dijous 27 d’agost  a les cinc de la tarda un taller  sobre els pressupostos participatius. Es tracta d’una jornada de debat  i reflexió per agrupar, redactar i acompanyar  qui tingui dificultats per fer propostes. Una iniciativa a la qual es pot unir per videotrucada.