Les obres al grup Centcelles de Constantí deixen part del barri a les fosques

L'alcalde del municipi admet que les obres són «molestes» però «necessàries» i que milloraran moltes problemàtiques

Diversos veïns del grup Centcelles de Constantí han denunciat que des de fa diversos dies hi ha una zona sense llum. Es tracta de la  zona final del poble, al carrer d'Antonio Machado, tocant amb el camí de Centcelles. Els veïns es queixen que els fanals no funcionen des de fa dies i que encara que ho arreglin, tornen a fallar. A més, en ser una zona apartada, la il·luminació encara és més escassa, i a l'hivern es fa de nit més d'hora.

Els veïns afirmen que si volen sortir a la nit, ho han de fer amb llanternes i que la zona, a les fosques, «fa por». A més, temen que la manca d’il·luminació pugui causar problemes als nens petits o a les persones grans, ja que podrien patir una caiguda.

Mentre que alguns veïns asseguren que aquesta zona del poble està descuidada i deixada per part de l’Ajuntament, des del govern municipal afirmen que s’estan duent a terme diverses actuacions per millorar els carrers, places i instal·lacions del barri.

S'han canviat els fanals i s'ha reesfaltat el carrer

L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha explicat a TarragonaDigital  que els problemes recents en la il·luminació s’estan donant a causa de les obres que s’estan fent en un dels carrers, el d’Antonio Machado, on s’ha instal·lat un col·lector d’aigües pluvials i s’ha reasfaltat el carrer. A més, també s’han canviat els fanals, motiu pel qual hi ha pogut haver una manca de llum, juntament amb les mateixes tasques de les obres. Sánchez admet que «les obres són molestes mentre s’executen», però assegura que «són necessàries per a un futur millor».

Les obres en aquesta zona de Constantí són encara més necessàries, ja que es tracta d’un grup d’habitatges construïts a finals dels anys 70, i que fins ara no s’havien remodelat mai. De fet, aquest 2018 es va remodelar completament una de les places, la de Juan Ramón Jiménez, i ara l’Ajuntament afirma que ja s’ha aprovat el projecte per reformar la plaça de Federico García Lorca, molt propera a la zona on hi ha els problemes d’il·luminació. 

Óscar Sánchez assegura que les obres que s’estan duent a terme al grup Centcelles i a l’avinguda Onze de Setembre solucionaran el greu problema d’inundacions que fins ara patia el barri quan plovia. Fins ara, només un col·lector recollia les aigües residuals i les pluvials, motiu pel qual les inundacions eren constants. Ara, amb dos recol·lectors, un per l’aigua de pluja —que desembocarà al riu Francolí—i un per aigües residuals —que anirà a la depuradora—, el problema quedarà resolt.

L'avinguda Onze de Setembre estarà acabada al gener.
L'avinguda Onze de Setembre estarà acabada al gener. | cedida

 

Ja es podran construir habitatges a la zona de les Forques

La instal·lació del col·lector també permetrà donar llicències per edificar a tota la zona de l’avinguda de les Forques, a la qual hi ha traçats els carrers però no s’hi podien construir habitatges per la manca del col·lector des del 2008.

Pel que fa a les obres de l’avinguda Onze de Setembre, una de les més importants del poble i iniciades el passat mes d’octubre, està previst que s’allarguin fins a finals del mes de març. L’alcalde assegura que al gener la mateixa avinguda ja estarà acabada, però en el projecte també s’hi inclou una reforma del carrer de Centcelles i d’un tram del carrer Major. A més, també s’asfaltarà l’aparcament de les piscines municipals, que fins ara era de terra.

Ja es podran construir habitatges a la zona de les Forques.
Ja es podran construir habitatges a la zona de les Forques. | Google Maps