El Teatre Auditori del Morell, estrena l'obra  'Les qui venen amb mi'

L'òpera electrònica La Infanticida arriba al Teatre Auditori del Morell

És la sisena cita del Deprop, el cicle de teatre en petit format del municipi

Aquesta nova edició del Deprop està arribant a la seva fi, i com a penúltima data fixada al calendari tenim el pròxim divendres 19 de novembre a les 21 hores, on una òpera electrònica composta per Clara Peya amb el text clàssic de Caterina Albert i interpretada per Neus Pàmies visitarà el Teatre Auditori del Morell.

L'obra rep el nom de La Infanticida i serà la sisena cita d'aquest cicle de teatre en petit format del Morell.

Un crit en forma de cançó

A través d'aquesta òpera electrònica, trobem un espectacle que parla d'una dona que intenta trobar un raig de llum en un món desolador i ple de foscor. El monòleg de l'obra dona veu a una dona, l'autora de la qual va haver de silenciar la seva pròpia per arribar a ser lliure com artista. En altres paraules, La Infanticida és un crit en forma de cançó.

La infanticida va ser publicada durant el premi dels Jocs Florals d'Olot de 1898, però quan el jurat va assabentar-se que l'autora era una dona, va demanar a Albert que suavitzés alguns aspectes del monòleg i que rebaixi la duresa de les seves paraules amb la intenció de poder ser llegida en l'entrega de premis sense ferir sensibilitats.

L'autora va negar-se rotundament i va decidir no recollir el premi de guanyadora. Després d'aquell episodi, Albert va començar a signar les seves obres sota el pseudònim de Víctor Català i La Infanticida no va estrenar-se fins seixanta anys després de la seva escriptura original.

Obra recomanada a majors de 12 anys

L'obra es reproduirà el pròxim divendres 19 de novembre a les 21 hores, i les entrades es poden adquirir de manera presencial  i anticipada  al Centre Cultural del Morell, al carrer de la Coma 2, de dilluns a dijous de 16 a 20 hores o de manera online  en aquest enllaç. De totes maneres, una hora abans de l'inici de l'espectacle es podran comprar les entrades a taquilla, tenint un preu de 8  euros les anticipades i de 10  a taquilla.

L'espectacle recomanat per a majors de 12 anys, respectarà les mesures de seguretat i higiene adients per fer front a la Covid-19 i, encara que el Teatre Auditori del Morell hagi recuperat el 100% del seu aforament, l'ús de la mascareta és obligatori.

Per consultar el calendari d'obres del cicle Deprop, cal accedir a la web Surt de Casa.