Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Constantí

Constantí desencalla la construcció de l'auditori dins d'un nou pla d'inversions sense precedents

La sala de vetlles, la renovació de diversos carrers o el projecte d'un nou complex esportiu, entre les inversions destacades

Constantí vol reactivar el municipi després de la pandèmia. El Ple de l'Ajuntament de Constantí va aprovar, aquest dijous 15 d'abril, en sessió extraordinària, un pla d'inversions sense precedents de més de 7 milions d'euros per a impulsar l'economia després de la crisi derivada de la Covid-19. Entre les inversions destaquen el desencallament de les obres del nou auditori, la renovació integral dels carrers de Sant Pere i Major o la construcció d'una sala de vetlles.

El consistori va aprovar el 2020 un pla de xoc necessari per fer front a les circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia, amb diverses partides destinades a la protecció de l'ocupació o ajudes als sectors més vulnerables. Ara, doncs, l'Ajuntament de Constantí posarà en marxa aquest pla d'inversions amb un total de 7.036.009, 26 euros destinats a millorar la qualitat de vida i els serveis que es presten a la ciutadania i que, alhora, contribuirà a la reactivació de la inversió i l'economia.

Per implementar aquest pla d'inversions el Ple d’aquest dijous ha aprovat una modificació de crèdit amb un suplement que s’afegeix als pressupostos de 2021 per un import de 4.952.318, 88 euros, que es finançaran, d’una banda, amb el romanent de tresoreria resultant de la liquidació de l'exercici anterior per import de 452.318,88, i, d’altra banda, amb la contractació d’un préstec de 4,5 milions a llarg termini (12 anys).

L'auditori, la sala de vetlles, la renovació integral de carrers o la rehabilitació de la muralla, entre els més destacats

L'equipament que rebrà més inversió són les obres per aixecar i transformar el teatre-auditori i convertir-lo en un nou espai cultural  de referència a Constantí. L'any 2011 es van iniciar les obres per construir l'equipament, però van quedar aturades i mai es van reprendre. Es tracta d'una de les obres més reclamades pels veïns, que veuran com el municipi tindrà un espai polivalent del qual podran disposar les nombroses entitats i associacions de Constantí. Ara, després d'un any de treball conjunt entre tots els Grups Municipals, el consistori destinarà un total de  2 milions d'euros, xifra que s'incrementarà amb 500.000 euros de subvencions supramunicipals.

Imatge de l'esquelet del teatre-auditori de Constantí, iniciat el 2011
Imatge de l'esquelet del teatre-auditori de Constantí, iniciat el 2011 | TarragonaDigital

En segon lloc, una de les obres més importants serà la renovació integral dels carrers de Sant Pere i part del Major —des de la plaça de les Escoles Velles fins a la rotonda de sortida a Tarragona—. Es tracta de dues de les vies del municipi amb més trànsit de vehicles i vianants.

El consistori destinarà també 500.000 euros d'inversió en patrimoni, per rehabilitar la muralla i l'antic refugi, i 100.000 euros més per a l'ampliació i reparació del cementiri municipal

Així mateix, en aquest paquet d'inversions s'hi inclouen les ja previstes en els pressupostos del 2021 i que ja es van aprovar en el ple del passat mes de novembre. Són inversions amb fons propis (83.000 euros), inversions a finançar amb incorporació de romanents (841.348,93 euros), i les inversions procedents de la venda d'una finca del polígon industrial (1.159.041,45 euros).

Entre aquestes inversions s'inclouen el projecte executiu del nou complex esportiu amb piscina coberta  (180.000 euros), la construcció de la sala de vetlles (400.000 euros), la primera fase de renovació, de les voreres del Grup Centcelles (278.368,72 euros), la renovació integral del carrer Serapi  (200.672,73 euros) i la construcció d'una pista multiesportiva i skate a l'Avinguda Andorra (100.000 euros).