Imatge d'una urna per votar els Pressupostos Participatius del Morell

Els Pressupostos Participatius del Morell entren en la fase de votació

S'han validat 11 propostes que els morellencs poden votar fins al pròxim 18 de desembre

L'Ajuntament del Morell ha obert aquest divendres 2 de desembre la votació de la tercera edició dels Pressupostos Participatius, que enguany han recollit una quarantena de propostes. Després d’un treball tècnic de validació, que ha determinat quines complien els criteris establerts, les propostes que han passat a la darrera fase del procés han estat 11.

L'alcalde del Morell i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet, ha assenyalat que «estem molt satisfets amb la resposta del veïnat, que s’ha implicat i ha fet un munt de propostes per a millorar el poble». En aquest sentit, Calbet ha afegit que «l’objectiu és que la ciutadania se senti part del funcionament de l’Ajuntament, a la vegada que des del consistori fem valdre la seva opinió».

El termini de votació dels Pressupostos Participatius estarà obert fins al 18 de desembre.

Una dotació de 70.000 euros

Entre les propostes acceptades hi ha subvencions per aquelles persones que instal·lin plaques solars, la construcció d’un 'pumptrack', el disseny i senyalització d’una ruta saludable, la creació d’un pas segur fins al cementiri municipal, l’impuls per pintar murals en diversos punts del municipi o la creació de figures dels elements del seguici festiu morellenc per a infants, entre altres.

La dotació econòmica dels Pressupostos Participatius, que mantenen el lema 'Al Morell, la teva opinió compta', és de 70.000 euros, corresponents al pressupost municipal del 2023. Poden votar les propostes les persones majors de 16 anys empadronades al Morell, que podran triar un màxim de tres propostes.

En aquest sentit, les propostes que tinguin més vots, fins a arribar als 70.000 euros, seran les que s'executaran a terme durant l’any vinent.

Votació, preferentment, online

La votació, preferentment, es farà online, a través de la pàgina web votacions.elmorell.cat, tot i que les persones que ho creguin convenient també podran dipositar la butlleta de votació presencialment, a l’urna habilitada a l’estand de l’Ajuntament durant la Fira de Nadal, aquest cap de setmana, i a les oficines d’atenció al ciutadà del consistori morellenc, a partir de dilluns 5 de desembre.

Un cop finalitzada la fase de votació s’informarà dels resultats obtinguts. Tots els detalls del procés es poden consultar a participem.elmorell.cat.