Torna la Festa Major d'Estiu de Constantí amb gairebé 50 activitats al programa

L'Ajuntament promourà la campanya «Jo decideixo. No és no» de prevenció de conductes sexistes durant els actes

La Festa Major de Sant Feliu de Constantí ha preparat un programa amb gairebé 50 activitats. La celebració tindrà lloc entre el 26 de juliol i el 5 d’agost. Aquest divendres, 20 de juliol, l’alcalde del municipi, Òscar Sánchez, i la regidora de Festes, Meritxell Cano, han presentat els diferents actes en una roda de premsa.

Per un costat, l’alcalde ha volgut donat les gràcies per la col·laboració de les entitats i associacions que ajuden a organitzar el programa d’actes de la Festa Major. A més, ha destacat que la festa «ha de ser un espai de trobada i de cohesió social per a tot el municipi, i per reivindicar l’orgull de poble».

D’altra banda, Meritxell Cano ha explicat les activitats que es duran a terme i ha informat que l’actor, director i presentador de televisió Quim Masferrer serà l’encarregat de fer el Pregó de Festa Major.

Blaumut i el Último Tributo, el plat fort de la Festa Major de Constantí

També han parlat sobre les Barraques de Constantí, que enguany celebren la seva segona edició i que és un dels plats forts de les festes. Aquest any duraran dos dies i seran el 3 i 4 d’agost, després de l’èxit de visitants de l’any passat.

El 3 i 4 d’agost, Blaumut i el Último Tributo, una banda de tribut al Último de la fila, actuaran a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer.  A més, el 4 d’agost tindran lloc els concerts de Porto Bello, la Banda del Coche Rojo i Cultrum, que tancaran aquesta segona edició de les Barraques.

El Ball de Dames i Vells de Constantí, els dies 31 i 3

Per altre costat, també es realitzaran els tradicionals balls de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Meravella, l’Orquestra Venus i l’Orquestra Welcome Band.

La programació, a més, recull tota una sèrie d’exposicions, espectacles infantils i actes organitzats per entitats corporatives. També cal destacar la nova actuació del Ball parlat de Dames i Vells de Constantí i l’espectacle «Aires de fiesta» amb l’actuació de la cantant Karina.  El 4 d’agost tindrà lloc una actuació castellera a càrrec dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

El dimecres, 1 d’agost, amb motiu del dia de Sant Feliu se celebraran els actes més tradicionals com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. La Festa Major de Constantí finalitzarà el diumenge, 5 d’agost, amb el Correfoc protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i amb el castell de focs, com a acte de clausura de la festa.

Torna la paradeta amb els productes de marxandatge 

Després de l’èxit dels darrers anys i l’acceptació d’aquesta iniciativa, es tornarà a ubicar la Paradeta en diversos punts del municipi per informar sobre els actes i activitats que es duran a terme. A més, oferiran el programa de Festa Major, productes de marxandatge oficial i ventalls per superar la calor.

Campanya «Jo decideixo. No és no»

Aprofitant la presentació del programa d'actes de la Festa Major de Constantí, l’Ajuntament ha exposat la campanya «Jo decideixo. No és no». Aquest projecte té l’objectiu de prevenir conductes i comportaments sexistes durant la celebració dels actes.

La regidora de Festes, Meritxell Cano, ha explicat que s’ha decidit promoure aquesta campanya per aconseguir unes festes i espais d’oci lliures d’agressions sexistes i no discriminatòries on tothom es pugui relacionar lliurement, i que al carrer, tant a la nit com als espais de festa, tothom tingui llibertat.

Per aquest motiu, durant els dies de Festa Major a la Paradeta Itinerant hi haurà xapes i polseres amb el lema de la campanya «Jo decideixo. No és no»,  a banda del marxandatge oficial de la festa.

D’altra banda, durant les dues nits de les Barraques es col·locarà una pancarta de grans dimensions a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer amb el lema de la campanya. A més, s’aniran reproduint diversos missatges per prevenir conductes i comportaments sexistes. Finalment, Meritxell Cano ha destacat que un cop acabi la Festa Major, es traslladarà la campanya a les escoles i a l’institut del municipi quan s'iniciï el curs escolar.