Així ha viscut Tarragona el Sant Jordi d'estiu

El Morell aposta per un Sant Jordi amb contacontes, cultura popular i música

La diada es complementarà amb un concurs de relats breus per als veïns i veïnes del municipi

La regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell ha preparat un Sant Jordi ple d'activitats després d'una edició marcada per la pandèmia i ser celebrada des de casa. Les activitats es faran al jardí del consistori la tarda del 23 d'abril, on a les 17 hores es donarà el tret de sortida amb un contacontes  amb Karme González, i és què hi ha més contes i històries a més de la llegenda de Sant Jordi. 

A les 17.30 hores, entrarà en escena el Drac del Morell, un element que no podia faltar en una data tan assenyalada com aquesta, on aquest animal mitològic també n'és part de la festivitat. A les 18 hores tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de relats breus, per acabar amb el concert 'Emocions' a càrrec de David Molina al piano, Josep M. Manresa al Violí i Tànit Bono com a mezzosoprano a les 19 hores. 

Totes les activitats  que es faran durant la diada de Sant Jordi al Morell tindran un aforament limitat. En el cas del contacontes seran 50 persones, mentre a la resta serà de 75. L'entrada és gratuïta i es podran recollir a les oficines del Centre Cultural a partir de dilluns 19 d'abril.

Actes dels centres educatius

A més de les activitats que s'organitzen des de l'Ajuntament, els centres educatius morellencs també s'han bolcat en la celebració de la diada amb activitats per al seu alumnat. La llar d'infants oferirà als més petits una obra de teatre al matí, mentre que l'AMPA del centre ha preparat un berenar a la tarda. 

A l'escola Ventura Gassol es farà el lliurament de premis d'un concurs literari, l'elaboració d'un llibre gegant entre tot l'alumnat d'educació infantil, així com contes i poemes a l'aire lliure i al bibliopati.

A les 12.30 hores, les regidories d'Ensenyament i Joventut, en col·laboració de l'Institut del Morell, han preparat un acte de lectura conjunta al jardí de l'Ajuntament. L’alumnat i professorat de 1r de batxillerat del centre, conjuntament amb representants del consistori, duran a terme una lectura en veu alta per commemorar Sant Jordi.

Concurs de relats breus pels veïns del Morell

La programació de la diada de Sant Jordi es complementa amb un concurs de relats breus de temàtica lliure, impulsat per la regidoria de Cultura i dirigit a tota la ciutadania empadronada al municipi. En aquest sentit, tots els veïns i veïnes del municipi poden escriure la seva història, poema o qualsevol altre format, en un màxim de dues pàgines i en català per participar en el certamen.

Els participants hauran d'enviar la seva obra  al correu centrecultural@morell.altanet.org abans del 21 d’abril a les 23.59 hores. En el cos del missatge  s’hauran d’especificar les dades següents: nom complet, un telèfon de contacte i
l’edat. Pel que fa al document adjunt, haurà de ser en format “doc” o “pdf” i no hi haurà de constar el nom de l’autor o autora.

Els premis seran als millors relats, que també es llegiran al programa 'La Prestatgeria' de Ràdio Morell.  A més, pel sol fet de prendre part del concurs, totes les persones participants rebran un obsequi. Els relats guanyadors s’anunciaran el mateix 23 d’abril al matí, i el lliurament dels premis tindrà lloc a la tarda.