Una rosa a sobre d'una pila de llibres durant Sant Jordi al Morell

Roses, llibres i activitats culturals per Sant Jordi al Morell

El municipi celebra la recuperació d'aquesta festivitat amb diverses activitats durant tota la setmana

La diada de Sant Jordi retorna a la seva celebració habitual al Morell, dos anys després de pandèmia i restriccions. Els carrers s'ompliran en un dia feiner amb aroma de dia festiu amb una gran programació cultural.

Enguany la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell organitza diversos actes per commemorar la diada del patró de Catalunya, amb la col·laboració d'algunes entitats locals.

Uns actes que ja han donat el tret de sortida. Fins al pròxim dimarts 19 d'abril està en marxa la segona edició del concurs de relats breus de Sant Jordi, una iniciativa que compta amb el suport de Ràdio Morell.

El dimecres 20 d'abril, a les 19 hores, es farà la presentació del llibre 'L'alquímia de la vida', de Coia Valls, al Jardí de l'Ajuntament. Un acte en què l'autora reusenca estarà acompanyada per Agnès Toda llicenciada en filologia catalana i membre del departament de Filologia Catalana de la URV.

També es comptarà amb l’actriu Lila Urbano, que es ficarà a la pell de la protagonista de l’obra, Beatriu Montells, per tal d’oferir una experiència immersiva en aquesta presentació.

El 21 d'abril es durà a terme una lectura de poemes amb motiu de la diada de Sant Jordi. Un acte, tancat al públic, que es farà a les 12 hores al Jardí de l'Ajuntament. Un esdeveniment cultural organitzat des de les regidories d’Ensenyament i Joventut, amb el suport de l’INS El Morell i personal de l’Ajuntament del Morell.

El dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, es faran diverses cites a la localitat, a més de les tradicionals parades de roses i llibres que s’instal·laran durant tota la jornada a la rambla del municipi.

A les 11 hores, hi haurà vermut i sardanes amb l'Associació Cultural i Sardanista del Morell, al Centre Cultural. La mateixa entitat, a les 17 hores i al mateix lloc, ha preparat un concert de cobla i una ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove.

I per posar el punt final a un dels dies més bonics de l’any, a les 21 hores la rambla Pau Casals s’omplirà de foc amb l’encesa del Drac del Morell, amb l’Associació Cultural Embruix. Un dia per gaudir al carrer i que, en aquesta ocasió, coincideix amb la 7a edició del PrimaverArt.