Imatge d'una flor a la platja de sorra amb el castell de Tamarit de fons

Tarragona i Altafulla volen aturar els botellots a la platja amb més policia

Ambos consistoris volen tirar endavant el projecte del Parc Natural de la Conca del Gaià

Després del macrobotellot del passat dissabte, els ajuntaments de Tarragona i Altafulla han acordat intensificar la presència de Policia Local a l'espai natural del Vinyet. La reunió per millorar la coordinació entre els dos consistoris s'ha fet aquest dijous, 12 d'agost.

La trobada també vol evitar que tornin a passar incidents incívics a les platges de Tamarit com els que es van viure aquest dissabte. Sobretot, en zones naturals ambos Ajuntaments demanen responsabilitat. La regidora de Medi Ambient d'Altafulla, Alba Muntadas, ha reiterat: «Són espais fràgils, si s'hi volen reunir que ho facin amb civisme».

No es tancarà l'accés a cap platja, però la funció dels nous agents que patrullin per la zona serà per dissuadir aquells que malmetin l'espai natural. De fet, es demanarà la creació del parc natural de la conca del Gaià. Això, millorarà la gestió de l'àrea natural.

Més efectius per patrullar el Vinyet

L'espai natural del Vinyet és una platja protegida que es troba entre el terme municipal d'Altafulla i Tarragona, però pertany a aquest últim. En ser lluny de Tarragona la Guàrdia Urbana de la ciutat acostuma a arribar més tard. Per això s'ha acordat un dispositiu on participin tant la Policia Local d'Altafulla com la policia de Tarragona.

No obstant això, Muntadas ha apuntat que no es poden enviar tots els agents a la zona per vigilar aquells que són incívics.

«La fatiga social no eximeix de la responsabilitat de cadascú de prendre consciència que són espais fràgils; si es volen reunir, cosa que no està recomanada, com a mínim que ho facin amb civisme», ha recalcat

Parc Natural de la Conca del Gaià

La regidora de Medi Ambient d'Altafulla ha explicat: «Des de fa molts anys, l'entitat ecologista La Sínia treballa per generar consciència sobre aquest paratge amb els ajuntaments de la zona i ara ens cal un paraigua conjunt per fer realitat aquest projecte de territori».

Aquest «paraigua conjunt» és la creació d'un Parc Natural de la Conca del Gaià. Aquest se situarà des de la conca del mateix riu fins a la desembocadura.

Serà l'Ajuntament de Tarragona l'encarregat d'impulsar la redacció del projecte perquè vagi escalant des de la Diputació de Tarragona fins a la Generalitat. A més, el projecte es farà de la mà de l'Associació Mediambiental La Sínia i es buscarà la complicitat d'altres poblacions de la Conca del Gaià.

La consellera de Medi Ambient del consistori tarragoní, Eva Miguel, ha assenyalat: «la necessitat que des de la Generalitat s'adquireixi el compromís ferm amb aquest entorn tan valuós i a la vegada tan fràgil per als nostres municipis».

Les actuacions venen després d'un botellot

Dissabte passat, es van aplegar centenars de joves a l'espai natural del Vinyet per fer un  macrobotellot. Segons la consellera Miguel, es van malmetre les dunes i es van trencar algunes de les tanques que delimiten l'espai protegit.

Miguel, ha exposat: «Els fets són condemnables; la fatiga social del jovent per la pandèmia no pot ensorrar els espais recuperats; hi tenim plantes que han desaparegut en altres zones de Catalunya»