Entorn de la Granja dels Frares del Morell

La tercera plantada del Morell es farà a l'entorn de la Granja dels Frares

L'activitat ha estat organitzada pel consistori del Morell i l'Associació Aurora organitzen la 3a plantada del municipi a l'entorn de la Granja dels Frares

L'Ajuntament del Morell i l'Associació Aurora organitzen una nova plantada popular al municipi. Enguany, l'espai triat per tal de realitzar la tercera edició d'aquest esdeveniment és l'entorn fluvial de la Granja dels Frares

Aquesta és una àrea singular que es troba en la confluència de dos rius, el Francolí i el Glorieta. També és un lloc emblemàtic i de gran interès cultural. 

El consistori i l'associació volen continuar impulsant el projecte de recuperació del bosc de ribera al curs baix del riu Francolí, dins del qual s'emmarca aquesta nova edició de l'activitat. Un projecte que té l'objectiu de preservar els valors naturals de l'espai i, alhora, involucrar la ciutadania en la seva conservació.

Els dos espais de la plantada

Després de l'èxit de l'any passat, es mantindrà el mateix format i tornarà a ser una plantada escolar. Els protagonistes seran els alumnes de l'escola Ventura Gassol i l'INS El Morell. 

La plantada es farà en dos espais diferenciats i alhora adjacents. Es pretén dur a terme tant una plantació a la zona d’aparcament de vehicles, davant la Granja dels Frares, com també completar la tanca vegetal que es va iniciar l’any passat.

A la zona d'aparcament es buscarà augmentar la diversitat arbòria. Es plantaran 51 arbres, entre alzines, roures de fulla petita i lledoners, en un espai on actualment només hi ha freixes de fulla petita.

En el cas de la tanca vegetal, es plantaran 80 espècies arbustives com ara el tamariu, el llentiscle, l'aloc i el romaní, per acabar de completar-la.

Entre totes dues zones s'hi plantaran 131 plantes. Totes elles espècies autòctones típiques d'ambients mediterranis perfectament adaptades a zones forestals, contigües a espais fluvials, com és el cas de l'espai de plantació.

L’activitat se celebrarà els dies 30 i 31 de març i 1 i 4 d’abril amb l’alumnat de 6è d’educació primària de l’escola Ventura Gassol i de 1r d’ESO de l’INS El Morell.