IQOXE

Els treballadors d'IQOXE de la Canonja faran vaga pel bloqueig en la negociació del conveni amb l'empresa

El comité d'empresa ha anunciat un calendari de mobilitzacions, que culminarà amb la convocatòria de vaga l'11 i el 18 de desembre

El comitè d’empresa d'Industrias Químicas del Óxido de Etileno (IQOXE) de la Canonja, ha anunciat aquest dilluns que han convocat els treballadors de la planta a dues jornades de vaga els pròxims 11 i 18 de desembre, en el marc del calendari de mobilitzacions que ha convocat «davant el bloqueig de les negociacions del pacte d’empresa per part de la direcció».

En un comunicat enviat aquest dilluns pel comitè d'empresa, s'ha anunciat que aquest dimarts, 26 de novembre, s'han convocat assemblees a les 11.30 i a les 17.15 hores per informar la plantilla de la situació de bloqueig de les negociacions amb l'empresa i també de la convocatòria de mobilitzacions. La primera acció de protesta es farà aquest mateix dijous, amb una concentració informativa a les set del matí a les portes de l'empresa. Així mateix, el comitè d'empresa ha anunciat que s'han convocat dues jornades de vaga, que tindran lloc els pròxims 11 i 18 de desembre.

Segons ha denunciat el comitè d’empresa, «la direcció està intentant allargar les negociacions, sense donar resposta a les propostes de la representació de la plantilla». Així mateix, els representants dels treballadors lamenten que «l'empresa no ha posat sobre la taula cap contraproposta» i per dues vegades «no s'ha presentat a les reunions previstes». Per tot això, el comitè d'empresa d'IQOXE assegura que «aquesta és una actitud que aboca la situació al conflicte».

El sindicat CCOO d’Indústria de Catalunya ha manifestat el seu «suport a les reivindicacions i a la mobilització de les treballadores i treballadors d’IQOXE». Alhora, CCOO insta l’empresa «a asseure’s a negociar amb la voluntat de tancar un acord amb la representació de la plantilla».