Els Pets durant el concert 10 de les Decennals de Valls

Els Pets presenten 'Ulls com piscines', el primer senzill de '1963'

‘Ulls com piscines’ és «una píndola de pop amb majúscules, amb guitarres esmolades i una tornada marca de la casa, refrescant com un gelat de llimona i lluminosa com un matí d’estiu»

'Ulls com piscines' (RGB), el primer avançament del nou disc '1963' d'Els Pets, ha vist la llum aquest divendres 8 d'abril. Un primer senzill que ha sortit acompanyat d'un videoclip, en el qual el grup ha apostat, de nou, pel realitzador Álvaro Sanz.

Segons han explicat Els Pets, ‘Ulls com piscines’ és «una píndola de pop amb majúscules, amb guitarres esmolades i una tornada marca de la casa, refrescant com un gelat de llimona i lluminosa com un matí d’estiu».

'1963', el nou disc d'Els Pets

El nou disc ‘1963’ estarà format per dotze cançons que, com ha explicat el segell, «demanen ser escoltades amb calma, emmirallades en els clàssics de la ‘new wave’ britànica però al mateix temps amb una voluntat trencadora i contemporània».

El tretzè disc de la seva trajectòria presentaran una «producció austera i sense colorants» de Joan Pons (El Petit de Cal Eril) i que és «una clara aposta sonora per l'optimisme adult, cançons curtes i directes sense cap mena de farciment, peces de poc metratge amb un punt extra de vitalitat, per vestir unes lletres que recuperen el toc irònic i descregut de treballs anteriors, sense oblidar aquest detallisme ple de sensibilitat que els caracteritza».

Falin Cáceres, Lluís Gavaldà i Joan Reig, els components del grup Els Pets
'1963' d'Els Pets arribarà el 29 d'abril | Els Pets

Ara fa quatre anys de la publicació del darrer disc d'Els Pets. L'any 2018 el grup va llençar 'SOM' (RGB Suports), el seu setzè àlbum. '1963' és el disc que en fa disset, després de 33 anys de cançons i concerts a la seva esquena.

El títol del nou disc fa referència a l'any de naixement dels tres músics del grup de Constantí, Lluís GavaldàJoan Reig i Falin Cáceres. Un disc que es presentarà el 29 d'abril.

L'endemà, s'encetarà la gira del nou disc d’Els Pets. El 30 d’abril s'estrenarà '1963' al Festival Strenes de Girona, que compta amb les entrades exhaurides des de fa setmanes.

Després passarà pel Teatre Principal de Mallorca, el Teatre Atrium de Viladecans i el Teatre Fortuny de Reus, durant el mes de maig; al Festival de Cap Roig a Calella de Palafrugell el juliol; i durant l'agost al Festival Internacional de Música de Cambrils i al Summerfest Cerdanya a Puigcerdà, a l'agost.