Una persona votant els pressupostos participatius 2020 al Morell

El Morell escollirà entre 17 propostes els pressupostos participatius aquest desembre

S'ha incrementat la partida dels pressupostos en 20.000 euros

L'Ajuntament del Morell ha donat el tret de sortida a la fase de votació de la segona edició dels pressupostos participatius. Després de recollir més d'una setantena de propostes, s'ha fet un treball tècnic de validació per determinar quines opcions complien els criteris establerts. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Estem molt contents amb la resposta del veïnat, que s'ha implicat i ha fet un munt de propostes  per a millorar el poble», indica l'alcalde i regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament del Morell, Eloi Calbet. «L’objectiu és que se sentin part del funcionament de l’Ajuntament, a la vegada que des del consistori fem valdre la seva opinió», continua.

Disset propostes a votació

De la setantena de propostes que es van fer, han passat a la fase de votació un total de disset propostes. Entre aquestes, hi ha l'arranjament del parc de l'estació, la instal·lació de càmeres de videovigilància en equipaments i espais municipals, l'adquisició d'un elevador per a les piscines municipals, la construcció d'un skate park o un rocòdrom, o subvencions per a persones afectades per un ERTO, entre altres. 

El lema de la campanya s'ha mantingut amb 'Al Morell, la teva opinió compta' i, en aquesta ocasió, el consistori posa a disposició de la ciutadania 70.000 euros del pressupost municipal del 2021. La quantitat s'ha incrementat en 20.000 euros respecte a la primera edició.

El dimarts 1 de desembre es va iniciar el procés de votació i s'allargarà fins al pròxim 20 de desembre, on poden participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al Morell. Poden escollir fins a tres propostes i les que tinguin més vots, fins a arribar als 70.000 euros, són les que es duran a terme durant l'any vinent.

La votació es pot fer de manera online a través de la pàgina web votacions.elmorell.cat, però també es podrà anar a dipositar la butlleta de votació a una urna  habilitada a les oficines de l'Ajuntament Vell. També s'habilitarà un punt de votació al Mercat de Nadal que es celebrarà del 18 al 20 de desembre. A principis del mes de gener serà quan s'informi dels resultats obtinguts. Tots els detalls del procés es poden consultar a pressupostos.elmorell.cat.