Imatge d'un moment de l'Aplec de Sardanes Vila del Morell

Unes 250 persones participen en el XII Aplec de Sardanes Vila del Morell

Els assistents van gaudir d'un vermut, un dinar popular i la música de les cobles Reus Jove, Maricel i Mediterrània

Unes 250 persones van participar aquest passat diumenge per gaudir del XII Aplec de Sardanes Vila del Morell, en un que va commemorar el centenari de les sardanes al municipi del Tarragonès. L'acte, celebrat al Parc Camí de l’Estació, va comptar amb l'organització de l'Associació Cultural i Sardanista del Morell, amb el suport de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament del Morell.

El president de l'entitat organitzadora, Anton Ribas, ha explicat que la jornada «va anar bé, dins de les circumstàncies». Ribas ha apuntat a la Covid-19 i a la coincidència amb altres activitats com a elements que van provocar una lleugera baixada en la participació. En aquest sentit, cal recordar que l'esdeveniment tornava a celebrar-se després de dos anys d'absència a causa de la pandèmia.

Assistents arribats d'arreu del territori

Tot i aquest hàndicap, el XII Aplec de Sardanes Vila del Morell va comptar amb l'assistència de persones arribades d'arreu del territori, des de Reus fins a Tortosa, passant per gent de les comarques de Lleida o del Maresme. En aquest sentit, tots aquells que es van apropar al municipi del Tarragonès van poder gaudir d'un vermut obert a tothom i d'un dinar de germanor.

Segons els organitzadors consideren que la trobada va ser tot un èxit, amb la participació de fins a set colles en el concurs improvisat. La música de la jornada va anar a càrrec de la cobla Reus Jove, la Maricel i la Mediterrània, que van interpretar una quinzena de sardanes al matí i una quinzena més a la tarda.

Ribas ha finalitzat la seva valoració assegurant que les agrupacions musicals «van acabar molt satisfetes de començar a recuperar la seva activitat després de la pandèmia».