Antònia Sedó, una usuària de 93 anys de la residència Natzaret de Móra d'Ebre, rebent la segona dosi de la vacuna contra la covid-19

El 88% dels usuaris de les residències de les Terres de l'Ebre estan vacunats contra la Covid-19

Més de la meitat dels sanitaris estan immunitzats i es redueix el nombre de professionals confinats

La vacunació a les Terres de l'Ebre avança «a bon ritme». La gerent de la regió sanitària de l'Ebre, Mar Lleixà, ha destacat la gran incidència de la vaccinació entre els usuaris de les residències, dels quals un 95% ja té administrada la primera dosi i el 88% les dues dosis. També el 84% dels professionals de residències ha rebut la primera dosi i gairebé un 77% la segona. Actualment no hi ha cap cas de Covid-19 en cap centre residencial ebrenc. També l'impacte de la vacunació ha reduït el nombre de professionals sanitaris aïllats i confinats. El 80% del cens ja té la primera dosi i un 61% les dues. La vacuna AstraZeneca s'està administrant en sis punts de vacunació que s'ampliaran quan augmenti la disponibilitat de vaccins.

El 54% dels grans dependents en centres de dia han estat vacunats de la primera dosi, així com el 37% de persones majors de 80 anys del programa ATDOM (Atenció Domiciliària). En ambdós casos també s'administra la vacuna als seus cuidadors. 13.544 ciutadans han rebut la primera dosi de la vacuna (un 7,2% de la població major de 16 anys), i 4.670 han rebut les dues dosis (un 2,7%).

Lleixà ha assenyalat que també s'ha començat a vacunar les persones més grans de 80 anys i s'aniran ampliant les franges d'edat depenent de la disponibilitat de vaccí, disponibilitat que ha de permetre desplegar l'estratègia de vacunació a la població en general. La gerent de la regió sanitària també ha demanat que es permeti vacunar amb l'AstraZeneca fins als 65 anys per immunitzar tots els professionals essencials en edat laboral.

El Departament ja té en marxa set espais de vacunació a Deltebre, Móra la Nova, Gandesa, Roquetes, l'Aldea, Sant Carles de la Ràpita i Amposta, des d'on la directora territorial de Salut ha actualitzat les dades de vacunació al territori i també ha demanat que se segueixin les recomanacions perquè les persones vaccinades poden no contagiar-se però ser portadores del virus.