El poble d'Ascó vist des de l'altra banda del riu Ebre

L'Ajuntament d'Ascó aprova un pressupost municipal de 17 milions d'euros per al 2022

L'equip de govern dona continuïtat a les propostes fetes aquesta legislatura | Hi haurà 4 milions d'euros destinats a inversions al municipi

L'Ajuntament d'Ascó ja prepara l'any 2022. Per poder començar a treballar de cara l'any vinent era necessari aprovar el pressupost municipal. Un fet que s'ha oficialitzat en l'última sessió plenària del consistori.

En aquest sentit, el govern municipal ha aprovat el pressupost municipal per l'exercici 2022 sense cap vot en contra. Els sis membres de l'equip de govern han votat a favor, mentre els responsables dels tres grups municipals de l'oposició s'han abstingut.

Amb aquest tràmit aprovat, el consistori asconenc iniciarà el 2022 amb un nou pressupost superior al del 2021. En concret, sumarà mig milió més i s'arribarà als 17 milions d'euros. Uns ingressos que provenen, principalment, d'impostos de béns immobles de característiques especials i de l'IAE.

El pressupost de l'any 2022 és el tercer que ha elaborat l'actual regidoria d'Hisenda del municipi. En aquest sentit, dona continuïtat a les propostes que s'han fet fins ara, però es fa un gran esforç en la contenció del capítol 2 de despesa general. 

Les partides amb més increments

En el pressupost del 2022, destaca l'increment en dues partides. En concret, les que tenen un augment més elevat són les transferències corrents i les transferències de capital. En el cas de la primera és de 146.114,2 euros, mentre que en la segona és de 121.000 euros, respecte al pressupost del 2021.

Aquests increments repercuteixen a les partides destinades a inversió de l'organisme autònom Vídeo Ascó Televisió i la millora de les subvencions d'implantació de llocs de treball, adquisició d'habitatge i obres i reformes d'immobles.

Les principals inversions a Ascó

En el capítol d'inversions els diners destinats seran més de 4 milions d'euros. Una partida que s'ha incrementat 132.000 euros respecte a l'exercici anterior i segueix la línia d'aquests.

En aquest sentit, es prioritza la millora de l'hàbitat urbà, les polítiques de sostenibilitat, la cura del patrimoni i la millora de la mobilitat al municipi. 

Les millores en l'urbanisme d'Ascó és la part més important pel que fa a les inversions. S'hi destinaran 2,4 milions d'euros. Durant el 2022 es preveu fer actuacions als carrers Estudi, Figuereta, Castell, Alta Castell, Reg, Unió, Ibèric, Escorxador i Fontxinxella.

També es preveu l’adequació de part del passeig del riu entre el nou pas soterrat i la plaça del Riu.

Els equipaments existents a la localitat riberenca també hi haurà millores. S'ha establert una partida de 635.000 euros per executar aquestes tasques. En concret, es destinaran a una coberta per a la plaça del Casal; unes quadres al Circuit de Sant Antoni; la rehabilitació de la façana de l'edifici nou de l'escola; l'adequació d'una nau com a aula taller; i una nova nau per la brigada i el manteniment del llaüt turístic Lo Roget.

L'Ajuntament d'Ascó ha especificat una partida de 450.000 euros en medi ambient. S'actuarà en tres projectes principals: la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló cobert i a les naus industrials; actuacions a la llacuna d'Ascó; i l'adquisició d'unes màquines compactadores per la deixalleria.

En els comptes de 2022 també hi ha actuacions previstes com la rehabilitació de les muralles d'Ascó, on es destinaran 135.000 euros, i a la millora de camins del terme municipal, amb una inversió de 180.000 euros.