Ple Móra d'Ebre

L’Ajuntament de Móra d’Ebre fa marxa enrere i minora l’increment d’impostos i taxes municipals

L’augment inicial del 20% va desencadenar concentracions veïnals

L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha decidit fer marxa enrere en l’increment del 20% que havia previst sobre impostos i taxes municipals. Les pressions per part dels veïns, que van convocar concentracions de protesta en contra de l'augment d’impostos, han tingut efecte i l’equip de govern ha decidit rebaixar l’increment inicial. 

Rebaixes en els increments del 20% en impostos i taxes

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, juntament amb el primer Tinent d'Alcalde i Regidor d'Hisenda, Sixte Melchor, van convocar una reunió amb els caps de tots els grups polítics amb representació municipal. Només hi havia un tema sobre la taula: tractar el recentment aprovat augment d'impostos i taxes locals, amb l'objectiu de presentar noves alternatives. 

L’increment de l’IBI i de l’impost de circulació que inicialment era d’un 20%, ara quedarà en un 8,5%. Pel que fa al rebut de l’aigua, clavegueram i recollida de la brossa, quedarà en un 14%, en comptes del 20% previst.

L’equip de govern garanteix que s’ha treballat per obtenir un estalvi del 60% de l’import previst inicialment. Diu que la rebaixa s’ha obtingut d’altres partides que s’han reduït o fins i tot eliminat-, i retallant les remuneracions de càrrecs electes i del càrrec de confiança.

Segons fonts municipals, l’efecte que la disminució del 60%  representa per a una família de quatre membres, amb un habitatge i un vehicle, és un increment mitjà anual de 58 euros, incloent-hi tots els impostos municipals.