Imatge de les oficines centrals del BBVA a Madrid

La decisió de l'Ajuntament de Móra la Nova contra el BBVA per la reducció de serveis

El consistori del municipi ebrenc ha decidit cancel·lar els comptes i els préstecs que té amb l'entitat bancària

L'Ajuntament de Móra la Nova ha pres una dràstica decisió contra el BBVA per la reducció de serveis a la sucursal de l'entitat financera al municipi que afecta, especialment, els clients de més edat. En aquest sentit, el consistori ha decidit que trencar relacions comercials amb el banc. Així, de forma gradual, procedirà a cancel·lar els tres comptes i els tres préstecs que manté amb l'entitat.

L'alcalde del municipi, Francesc Moliné, ha explicat que durant els darrers mesos l'entitat ha reduït els serveis i l'atenció personalitzada a la sucursal del poble a la mínima expressió. Així, segons ha denunciat el batlle, s'obliga els clients a utilitzar el caixer automàtic o mitjans telemàtics, amb les dificultats que això suposa, sobretot, per a la gent gran.

Tot i que és conscient que la mesura pot tenir un impacte «limitat», ha subratllat la necessitat que el consistori es manifesti i actuï políticament donant suport a les reivindicacions veïnals.

Serveis mínims a la sucursal del municipi

El cas de Móra la Nova no és nou i en els darrers mesos s'ha donat en molts municipis ebrencs i tarragonins. El BBVA, que va heretar la xarxa d'oficines de Caixa Tarragona, n'ha tancat moltes o les ha reduït a la mínima expressió, realitzant atenció personal durant poques hores, durant uns dies a la setmana i a càrrec d'un agent subcontractat.

L'alcalde ha lamentat que «fan el mínim del mínim», ja que en molts casos no es fan reintegraments al taulell ni tampoc canvi de fraccions de monedes als comerciants. En aquest sentit, Moliné ha assenyalat que quan els productes financers són més complexos, com plans de pensions, els clients es deriven a Móra d'Ebre.

«Els nostres convilatans de més edat no mereixen que se'ls abandoni»

El batlle ebrenc ha recordat que, recentment, un veí del municipi, jubilat i que va amb cadira de rodes, va protestar contra les mancances en l'atenció presencials de l'entitat bancària davant la sucursal amb un cartell en què denunciava, metafòricament, que li havien robat els seus diners. «Aquest home no es pot desplaçar a Móra d'Ebre», ha assenyalat.

«No pot ser que els bancs cada vegada desatenguin més a aquelles persones més afectades per la bretxa digital. Els nostres convilatans de més edat mereixen que els atenguin com és degut, no que se'ls abandoni», ha assegurat l'alcalde.