Camí preparat per al pas de maquinària a la zona on es construeix el parc eòlic la Collada II al Perelló

L'Ajuntament del Perelló autoritza la represa de les obres del parc eòlic la Collada II

L'empresa promotora va presentar al·legacions a l'aturada dels treballs i el consistori ebrenc les ha estimat

Les obres de la segona fase del parc eòlic la Collada, al terme municipal del Perelló, es reprendran després que l'Ajuntament del municipi del Baix Ebre ho hagi autoritzat. Cal recordar que els treballs s'havien aturat a finals del mes de febrer després dels dubtes que hi havia sobre la validesa de la llicència d'obres atorgada. En aquest sentit, GEPEC-EdC va interposar una denúncia davant els Mossos i els Agents Rurals.

El permís va exhaurir-se l'agost del 2021, però aquest mes de febrer, quan es van començar a fer excavacions, el consistori les va aturar. Durant el període d'al·legacions, l'empresa promotora del parc eòlic, Eòlica del Perelló, ha justificat que va començar les obres abans que caduqués la llicència amb uns treballs de desbrossat i de preparació d'obres per fer un camí d'accés.

Davant això, l'Ajuntament del Perelló ha considerat acreditat l'inici dels treballs, autoritzant la seva represa. En aquest sentit, el consistori ha assegurat que «per molts menors que hagin estat els treballs», es van fer abans que expirés la llicència d'obres. La decisió s'ha pres unànimement en el marc de la comissió informativa d'Energies Renovables del consistori.

Els treballs es van executar «abans de la data en què expirava la llicència d'obres»

El passat 24 de febrer, l'Ajuntament del Perelló va aturar les obres de la segona fase del parc eòlic la Collada perquè la llicència d'obres havia caducat. En aquest sentit, s'havia concedit el 3 de gener del 2019 i després d'un any, es va prorrogar per sis mesos més l'11 de febrer del 2020. En aquest sentit, el consistori ebrenc tenia dubtes sobre si l'empresa havia iniciat els treballs o no.

GEPEC-EdC va presentar una denúncia davant els Mossos i els Agents Rurals, que sumat a la decisió de l'Ajuntament, va iniciar un període d'al·legacions. En aquest termini, l'empresa promotora ha presentat documentació «tècnica i legal» sobre l'inici de les obres abans que es caduqués la llicència.

En aquest sentit, l'Ajuntament del Perelló considera que els treballs, tot i que «molt menors», es van executar «abans de la data en què expirava la llicència d'obres», deixant sense efecte l'expedient de caducitat de la llicència d'obres.