L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en la roda de premsa d'aquest dijous, 30 d'abril

L'Ajuntament de Tortosa aprova una modificació pressupostària de 14,3 MEUR, amb més de 9 MEUR en inversions

Tortosa estrena un himne amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2021

L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació pressupostària de 14.338.874,50 euros per a l'exercici del 2021. Ho ha fet en un ple extraordinari aquest dijous i amb els vots a favor de l'equip de govern (Junts i PSC) i l'abstenció del regidor de Ciutadans. Movem, ERC i la CUP hi han votat en contra. L'alcaldessa Meritxell Roigé ha defensat, que a falta de consens per aprovar un nou pressupost, la modificació dels comptes de 2019 també per aquest exercici se centrarà en l'atenció a les persones amb el doble de recursos a les partides d'atenció social i preveu la inversió més destacada que ha fet fins ara el consistori, de 9.638.450 euros.

Pel que fa a la reactivació econòmica, la modificació pressupostària preveu crear els Bons Tortosa amb 400.000 euros destinats a vals de descomptes perquè la ciutadania els gasti en els comerços  adherits. Es preveu que la campanya tingui un impacte econòmic superior als 1,2 milions d'euros.

La inversió  es destinarà a la via pública, el patrimoni, la cultura, actuacions en zones verdes i arbrat, a crear més carrils bici o la potenciar el turisme a la ciutat.

Estrenen himne amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2021

El grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, la Banda Municipal de Música i vuit corals de la ciutat, interpreten la nova cançó 'Tortosa', composta amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2021. El nou himne es va gravar entre febrer i març i s'ha gravat un vídeo que forma part de l'exposició sobre els aspectes que singularitzen la cultura tortosina, que es va inaugurar el passat dissabte al Museu de Tortosa. La cançó  té lletra i música d'Arturo Gaya i arranjaments de Jordi Fusté i Josep Lanau. Juanjo Grau ha fet els arranjaments per a banda, mentre que Josep Ollé i Andreu Ferré n'han fet els arranjaments per a les corals.

Més d'un centenar de músics han participat en la gravació de la cançó que, com ha explicat el seu autor, Arturo Gaya, el nou himne 'Tortosa', vol expressar «imatges, sentiments de paisatge, veïnatge, vida quotidiana, o història» sense oblidar-se del riu Ebre i la cruïlla de territoris de parla catalana que són les Terres de l'Ebre i la seva capital. «Tot plegat és un missatge d'estima per la ciutat i sobretot un cant per als veïns: uns veïns que continuen sent mercaders, doctors, princeses, pelegrins, remeieres, pagesos, monges, artesans, estudiants i migs cosins», ha descrit Gaya.

La cançó és una proposta de la Comissió de Tortosa Capital de la Cultura Catalana. La idea és que la ciutat se la faci seva per convertir-la en popular i assumida i esdevingui un himne. A més dels membres de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i la Banda Municipal de Música de Tortosa, hi canten els cors Flumine, Tyrichae, LaBinota, Orfeó Tortosí, ARTS (Escola d'Arts Escèniques), coral Vent De Dalt, Conservatori de Música de Tortosa i l'Espai Cos i Veu.