Pla contrapicat de part de la façana de l'Ajuntament d'Alcanar on encara hi ha penjada la pancarta en favor dels presos

Alcanar rep el requeriment per retirar la pancarta dels presos i també altres símbols

La denúncia l'ha presentat l'entitat Aixeca't - Levántate que impulsa grups que retiren llaços grocs de l'espai públic

L'Ajuntament d'Alcanar també ha rebut, avui dimecres al matí, un requeriment de la Junta Electoral de Zona de Tortosa per retirar la pancarta en favor dels presos que penja de la balconada de la façana de l'edifici consistorial. La denúncia l'ha presentat l'entitat Aixeca't - Levántate, una organització de «voluntaris» que, entre d'altres, creen «grups de treball d'acció» per retirar llaços grocs dels carrers.

De fet, en el requeriment al consistori d'Alcanar se li dóna 12 hores per treure la pancarta però també altra simbologia independentista dels dos accessos del municipi, cartells polítics «de caràcter anticonstitucional», adhesius amb l'estelada «presents a tot el poble», i llaços grocs.

Abstenir-se de «permetre novament aquesta exhibició»

Segons la resolució de la Junta Electoral de Zona de Tortosa, el consistori d'Alcanar, a la comarca del Montsià, té mig dia per treure tots aquests elements «amb contingut de caràcter partidista en béns de domini públic» i li reclama «que s'abstingui de permetre novament aquesta exhibició». L'Ajuntament disposa de 24 hores per presentar una al·legació a l'acord a la Junta Electoral Provincial.

Pancarta Llibertat Presos Polítics a l'Ajuntament d'Amposta
Identifiquen sis individus que arrencaven pancartes a favor dels presos de la façana de l'Ajuntament d'Amposta | TarragonaDigital

 

Amposta i Valls treuen els símbols

Els ajuntaments d'Amposta i Valls han retirat avui dimecres, 27 de març, els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos i exiliats de les façanes consistorials, després de rebre, ahir dimarts, el requeriment de la Junta Electoral de Zona, arran de la denúncia del Partit Popular.

La capital de l'Alt Camp disposava de 48 hores per fer-ho i Amposta només en tenia 12. A la capital del Montsià, el PP també havia demanat prohibir als funcionaris públics exhibir llaços en l'exercici de les seves funcions, però la petició va ser desestimada.

També et pot interessar: