El pantà d'Ulldecona ple

«Preneu mesures»: Interior alerta 3 pobles de l'Ebre per perill de vessament del pantà

L'embassament d'Ulldecona està a només 0,5 metres de la cota de vessament per sobreeixidor

El temporal d'aquests últims dies ha deixat empremta a les Terres de l'Ebre. Més enllà de la problemàtica que s'ha viscut, una vegada més, a la zona del Delta de l'Ebre, ara n'hi ha a l'embassament d'Ulldecona

Les pluges de les últimes hores han fet pujar de forma molt precipitada la cota d'aigua d'aquest pantà del Montsià. En un comunicat, la Configuració Hidrogràfica del Xúcar ha informat que l'embassament es troba a només 0,5 metres de la cota de vessament per sobreeixidor.

Una alerta que s'ha enviat als municipis més propers a aquest pantà ebrenc. En concret, s'ha recomanat a les localitats de la Sénia, Ulldecona i Alcanar que prenguin les mesures pertinents per evitar problemes majors.

L'avís d'Interior

El Departament d'Interior ha estat l'encarregat d'enviar l'alerta per aquest incident per les últimes pluges al territori. En concret, des del departament s'espera «que puguin produir-se vessaments sense afectacions significatives en les pròximes hores».

En aquest sentit, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) s'ha informat de les actuacions que es realitzaran durant les maniobres de desembassament a Ulldecona. 

En concret, indiquen que s'ha de mantenir el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera del pantà. Així mateix, s'ha d'avisar a aquelles persones que facin activitats a la llera del riu. Una recomanació per a tota la població de la zona.

Les pluges de les últimes hores han causat una situació problemàtica a l'embassament d'Ulldecona. Aquest té una capacitat d'11 hectòmetres cúbics i ara mateix està ple fins aquest punt. A més, just abans del temporal que ha afectat el territori en els últims dies, hi havia poc més de dos hectòmetres cúbics d'aigua embassada.

L'Ajuntament d'Ulldecona ha fet un comunicat explicant aquesta situació. En aquest sentit, ha recomanat al veïnat dels municipis que toquen el riu Sénia, especialment al Barri Castell i Molí de l'Om, Sant Joan del Pas i Els Rajolars, perquè prenguin les mesures de precaució pertinents i evitin activitats a la vora del riu. També ha prohibit circular pels punts baixos, guals i accessos a la llera, tal com ha indicat el CECAT.