L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Pas endavant per a l'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

El Govern anuncia que s'ha habilitat una partida de 32,5 milions d'euros per al centre hospitalari tortosí

L'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha fet un pas endavant aquest dimarts, després que el Govern hagi habilitat una partida de 32,5 milions d'euros per tirar endavant el projecte. En aquest sentit, durant el darrer trimestre d'aquest 2022 està previst que es faci la licitació conjunta del projecte, per tal que les obres comencin durant el 2023 i que estiguin enllestides a finals de 2024 o principis de 2025.

Així mateix, segueix en marxa la voluntat de construir un nou hospital a la capital ebrenca. En aquest sentit, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha explicat en la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de les Terres de l'Ebre que el Departament de Salut ha demanat a la Confederació Hidrografia de l'Ebre (CHE) els informes de viabilitat dels terrenys on s'ha d'ubicar el nou centre hospitalari ebrenc.

Construcció d'un tercer carril a l'AP-7 al tram ebrenc

En paral·lel, durant la trobada també s'ha reclamat la construcció del tercer carril a l'AP-7 en el tram ebrenc arran dels accidents d'aquest dilluns a l'Ampolla i Camarles. Salvadó ha afirmat que «és una necessitat urgent tenir el tercer carril a l'AP-7 en el tram ebrenc, ja que el col·lapse és evident quan es produeix un accident».

En aquest sentit, el delegat del Govern ha afegit que «la sensació de risc quan hi circules fa prioritari adoptar mesures en aquesta via, tant pel que fa a la infraestructura com a altres actuacions estructurals en el transport de mercaderies».

Altres temes tractats en la reunió

En la darrera reunió del Consell de Direcció abans de l'aturada estival, des de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre s'ha destacat la rellevància que ha tingut l'atorgament de la Creu de Sant Jordi a l'artista ampostina Mari Chordà. Alhora, també s'ha fet balanç d'algunes dades econòmiques rellevants del territori.

Així, des del Departament d'Empresa i Treball s'han destinat 20,2 milions d'euros a programes d'impacte econòmic al territori: al teixit empresarial s'han atorgat 2,8 milions d'euros a les empreses que generen un impacte amb 400 llocs de treball i des de l'àrea de treball s'han destinat 1,1 milions d'euros a l'ocupació de 85 persones joves emprenedores, entre d'altres.