Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Amposta

El ple d'Amposta aprova un préstec de 4,6 MEUR per refinançar la residència de gent gran

L'operació ha de permetre facilitar el retorn del crèdit per construir l'equipament i alliberar l'Hospital de l'aval

El ple d'Amposta ha aprovat aquest divendres al matí per unanimitat demanar un crèdit pont entre l'Ajuntament i la Fussmont —la fundació municipal que s'encarrega de la gestió de serveis socials— de 4,6 milions d'euros per refinançar la residència de gent gran. L'operació es formalitzarà entre l'entitat que va presentar la millor oferta i l'Ajuntament a dotze més dos anys de carència i amb un interès de l'Euríbor més 0,98. El consistori subscriurà, al seu torn, en préstec pont amb Fussmont amb el mateix tipus d'interès però a 22 anys. «Així, fem un refinançament d'aquell préstec inicial de sis milions, constituït al gener de 2015 i al qual ens vam oposar, i millorem la liquiditat de la residència», ha justificat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.

L'allargament del termini d'amortització permetrà rebaixar la quota anual de 480.000 a 237.000 euros i, segons el mateix Tomàs, permetrà estalviar globalment 170.000 euros. També s'alliberarà l'Hospital Comarcal d'un aval de sis milions, que ha de permetre «constituir-hi una pòlissa de crèdit per millorar la liquiditat».

Segons ha avançat l'alcalde, el govern municipal analitzarà el funcionament d'aquesta operació financera per oxigenar les fiances de la residència en dos anys. Actualment, segons ha anunciat, hi ha 150 persones en llista d'espera per poder-hi accedir.