Entrada de l'exposició ‘Operació Aigua’ d’Agbar

Amposta acull l’exposició ‘Operació Aigua’ d’Agbar

L’exposició té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la disponibilitat dels recursos hídrics

Amposta acull l’exposició ‘Operació Aigua’ d’Agbar, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, per conscienciar la ciutadania sobre  la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua

L’'Operació Aigua'  explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres  accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable

També, es visualitza que “més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als  rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües”. 

L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”. 

«La companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible» destaca el director general d’Agbar, Emili Giralt «l’aposta per  la conscienciació  i la  sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant  l’emergència climàtica i social», remarca. 

Clarament, l’exposició  és un exemple d’aquesta aposta, per això, s’ha animat les  escoles  a visitar-la, perquè «ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en  el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua», en paraules de Giralt.

L’exposició 'Operació aigua'  d’Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant  Cugat, Rubí i Martorell, i visitarà una trentena de poblacions catalanes més en els pròxims dos  anys. L’agenda  es pot consultar al web de l’Efecte Blau — lefecteblau.cat —.

Amb el suport de l’Ajuntament d’Amposta, l’exposició es pot visitar des d’avui, 4 de  març, fins al 24 de març, al Museu de les Terres de l’Ebre del municipi. Està dirigida al públic general, però, especialment, al  públic familiar  i  escolar, i es pot visitar en el següent horari: de dimarts a dissabte, d'11.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 20.00 hores; i diumenge, d'11.30 a 14.00 hores.