Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Anellen 400 polls de flamenc al Parc Natural del Delta de l'Ebre

L'objectiu és fer-ne el seguiment i saber com es pot ajudar a preservar aquesta espècie

Gairebé 250 persones han col·laborat en l'anellament dels flamencs del Delta de l'Ebre
Gairebé 250 persones han col·laborat en l'anellament dels flamencs del Delta de l'Ebre | ACN

 

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha vist com gairebé 250 persones participaven aquest diumenge en l'anellament de 400 polls de flamenc nascuts a la Punta de la Banya. En aquesta actuació, dins la reserva de les Terres de l'Ebre, concretament en el municipi de Sant Carles de la Ràpita, la gent que hi ha participat,  ha col·laborat per poder fer seguiment d'aquests animals i, així, saber com es pot ajudar a preservar aquesta espècie. A més, en aquesta jornada hi ha participat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el qual ha deixat un missatge en què exigia l'aprovació de les bonificacions per treure els camions de l'N-340.

Onzena jornada per facilitar el seguiment i control del flamenc

La jornada d'anellament de polls de flamenc, ja fa onze anys que s'organitza, amb la voluntat de facilitar el seguiment i el control biològic de la població d'aquesta espècie, la qual és única al Delta de l'Ebre, pel que fa al territori català. 

Entre aquests 250 voluntaris, hi ha participat el conseller Damià Calvet, a més de tècnics, anelladors del parc, representants d'ajuntaments, entitats i col·lectius implicats en els òrgans rectors del Parc.

Així doncs, l'anellament de flamencs permet identificar individualment cada exemplar. D'altra banda, aquest fet permet contribuir al coneixement de la seva biologia i ecologia  i, així, donar suport a diferents projectes científics, divulgatius o de sensibilització sobre els flamencs.

Els flamencs estan al Delta de l'Ebre des de 1992

En el territori de la Mediterrània, el Parc Natural del Delta de l'Ebre és un dels llocs on el flamenc s'ha establert i es reprodueix de manera regular. En aquest sentit, des de l'any 1992, ho ha fet en 24 ocasions, de les 26 possibles.

Així doncs, el Parc ha anellat 3.570 exemplars de flamenc, des del 2004, als quals se'ls sumen els 400 d'aquest diumenge. A més, durant aquest 2018, el nombre d'exemplars ha ascendit a 2.176 nidificants, els quals s'han reproduït des de finals d'abril. Això fa que la xifra se situï per sobre de la mitjana des que aquesta au va arribar al Parc Natural del Delta de l'Ebre, però per sota de les 2.711 parelles del 2017. Dels 2.176 nius d'aquestes parelles de flamencs, enguany han nascut 1.545 polls.