L'AP-7, gratuïta des de l'Hospitalet de l'Infant per les fortes pluges a l'Ebre

Hi ha cinc carreteres tallades a les Terres de l'Ebre

El tram de l'autopista AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant —sortida 38— i Torreblanca —sortida 44—, a la Comunitat Valenciana, és gratuït a causa del temporal. Així ho ha informat el Ministeri de Foment aquest divendres, 19 d'octubre, com a mesura a causa de les fortes pluges que estan afectant la província de Castelló i les Terres de l'Ebre. El ministeri ho ha fet públic a través de les seves xarxes socials, on ha afirmat que el trànsit en aquesta zona s'està desviant per l'autopista AP-7 «sense cost de peatge pels usuaris afectats» fins que la situació es pugui restablir. 

A Catalunya, Protecció Civil ha enviat un avís demanant a la població de les Terres de l'Ebre, especialment a la del Montsià i el Baix Ebre, que durant les pròximes hores evitin la mobilitat, ja que molts punts de les carreteres ebrenques estan patint inundacions i diversos vehicles ja s'han quedat atrapats. 

Cinc carreteres tallades a les Terres de l'Ebre

Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit ha indicat que, a causa de les intenses pluges, hi ha fins a cinc carreteres tallades a les Terres de l'Ebre. A banda de l'N-340 entre Alcanar i Amposta, també s'ha hagut de tallar la carretera TV-3318 per inundació fins a Alcanar, la T-331 en direcció a Santa Bàrbara, la T-332 en direcció a Vinaròs i la C-12 des d'Amposta fins a Tortosa. A causa d'aquest últim tall, hi ha retencions a la C-12 a Tortosa i a la TV-33113 a Ulldecona, en direcció La Galera. De fet, Protecció Civil ha indicat que el Canal de la Breta a Tortosa s'està desbordant i està inundant la C-12 entre els quilòmetres 11 i 12. 

A banda dels talls de carreteres, també s'ha vist afectada la circulació ferroviària. Les pluges han inundat completament l'estació de tren de Vinaròs i s'ha hagut d'aturar la circulació pel corredor mediterrani en aquest punt. Així, doncs, els trens catalans que passen per les Terres de l'Ebre continuen patint importants retards.