Toll del Vidre

Arnes evitarà la massificació a la zona del riu Estrets i al Toll del Vidre amb aparcaments de pagament

Durant la setmana santa i l'estiu els cotxes van bloquejar els camins

Les massificacions provocades durant l'estiu passat i setmana santa en alguns espais naturals han portat a l'Ajuntament d'Arnes  a prendre una decisió. La mesura serà a partir del 15 de juliol, quan es començarà a regular l'accés a la zona de bany i espais naturals del riu Estrets i al Toll del Vidre.

Per fer-ho possible es posaran dos aparcaments de pagaments, essent el primer municipi de la Terra Alta i de l'interior de les Terres de l'Ebre que aposta per aquesta mesura. S'allargarà fins al final de la temporada d'estiu, el 15 de setembre. 

Una mesura que arriba després d'experimentar una gran massificació  de vehicles en aquestes zones que van provocar el bloqueig dels camins d'accés. Dos agents cívics controlaran l'aforament dels aparcaments, informa i regular l'accés a la zona. 

Podran aparcar 40 vehicles en cadascun dels aparcaments

Una senyalització de prohibit aparcar al llarg del camí, una tanca que els barrarà el pas amb un agent cívic al costat. Aquesta serà la situació que trobaran els visitants dels Estrets i del Toll del Vidre quan vulguin accedir-hi en vehicle a partir del 15 de juliol

Franquejar-la i passar-hi el dia requerirà pagar la taxa establerta pel consistori. Cada cotxe haurà d'abonar cinc euros, les autocaravanes tindran n'hauran de dipositar deu i les motos, dos.

Els veïns del municipi, però, estaran exempts de la taxa i les persones que s'allotgin, mengin o hi comprin, tindran una bonificació. Això afavorirà l'afluència turística al poble. La prova pilot limitarà l'accés a un màxim de 40 vehicles per cadascun dels dos aparcaments.

L'Ajuntament d'Arnes ha pres com a referència les experiències del Delta de l'Ebre o a la Franja, a Beseit. L'alcalde, Joaquim Miralles, explica que han buscat durant un any una solució a la massificació. 

Una situació que es va tornar insostenible durant l'estiu i setmana santa. L'aglomeració de vehicles estava a banda i banda dels camins de terra i, fins i tot, va arribar a impedir l'accés d'un vehicle de  bombers i una ambulància. 

«A l'aparcament hi havia més de 80 o 90 vehicles mal estacionats, fet que també va provocar més d'un accident. Va arribar un punt que vam dir que s'havia d'acabar», apunta Miralles. L'espai es va començar a desendreçar i la presència de deixalles s'incrementava.

El batlle es mostra convençut que els visitants ho entendran. A més, també veuran amb bons ulls la decisió de la regulació d'accés i el pagament. Els agents contractats tindran la funció de conscienciar i sensibilitzar els visitants sobre els valors i la necessitat de conservar adequadament un espai fràgil com aquest, a més de regular l'aparcament i l'accés pels camins. 

Els visitants «ho agrairan»

«Tenim precedents a tota Catalunya i a l'Aragó que la gent que va espais naturals regulats i que per entrar has de pagar un petit peatge agrairà quan arribi trobar només 40 0 50 persones en comptes de 200 persones; tenir més espai i un indret està més ben cuidat. La gent ho agraeix. Nosaltres volem potenciar aquest tipus de turisme de qualitat i més agraït per la gent que vulgui venir», ha argumentat Miralles.

També reballen per habilitar una zona d'aparcament autocaravanes al municipi per acollir els turistes que es desplacen i pernocten en aquests vehicles. Una pràctica que està prohibida en la major part de l'àrea del parc natural dels Ports.

Precisament, aquest municipi veí i altres de la comarca segueixen també estudiant —juntament amb el Consell de la Terra Alta i el parc natural— la viabilitat d'establir mesures de regulació als seus espais naturals i de bany davant la massiva afluència que també ha patit durant els últims temps.