Un espectacle infantil durant la Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó

Ascó viu un cap de setmana ple d'artesania, oficis i vins del territori

El municipi de la Ribera d'Ebre ha gaudit de la Mostra d'Arts i Oficis i Tastavin's

Els carrers del casc antic d'Ascó es van posar de gala per viure un cap de setmana entre artesania, oficis tradicionals i vins del territori. La XIII Mostra d'Arts i Oficis i el VIII Tastavin's tornaven després de dos anys de pandèmia, i ho feien amb moltes ganes.

Centenars de persones van passejar pels carrers asconencs entre parades la seixantena d'artesans de totes les especialitats i les mostres dels oficis que feien en directe. Un autèntic espectacle que feien delectar els presents.

Una fira en què l'artesania n'és l'eix central amb una aposta clara per la qualitat, fet que ho demostra la gran quantitat de professionals que hi participen, tots certificats, i molts d'ells amb el distintiu superior de Mestre Artesà emès per la Generalitat de Catalunya. 

Josep Jornet, mestre artesà picapedrer, durant la Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó
Ascó viu un gran cap de setmana entre artesania, oficis tradicionals i vins | Albert Fuertes

A més, la mostra d’Ascó és una de les dinou fires monogràfiques oficials de Catalunya, de caràcter artesà, recollida al Registre d’Activitats Firals de la Direcció General de Comerç per la seva qualitat i excel·lència, essent a més, de les que concentra un major nombre d’artesans i artesanes acreditats del territori.

Una excel·lència i qualitat que es veu rematada amb l'espai del Tastavin's, a la plaça del Vallxiqué, amb un ambient totalment renovat. La música en directe que oferien els DJ amb vinils i els tastos gastronòmics maridaven a la perfecció amb els vins de les quatre DO tarragonines que hi havia: DOQ Priorat, DO Montsant, DO Terra Alta i DO Tarragona.

Ferran Collado, mestre artesà vidrier, a la Mostra d'Arts i Oficis d'Ascó
Els visitants van poder gaudir de mostres d'oficis en directe | Albert Fuertes

Èxit de les novetats 

Una Mostra d'Arts i Oficis i Tastavin's d'Ascó que presentava moltes novetats en el seu retorn. Una d'elles eren les dues taules rodones que es van fer amb artesans a la plaça de l'Església. 

Un espai on els artesans i artesanes van posar en comú el món de l'artesania amb dues temàtiques diferenciades: 'Quant val l'artesania?' i 'Artesania i sostenibilitat'. Una activitat que posava en valor la seva feina.

El segell comarcal el va posar l'espai Degusta Ribera d'Ebre. Una iniciativa del Consell Comarcal amb l'objectiu d'impulsar producte agroalimentari del territori i que va comptar amb diferents representants de la comarca.

A més, també es va comptar amb un espectacle gastronòmic amb presentacions, demostracions i tast dels productes elaborats. El 'Show Cooking' dels productors de la Ribera d'Ebre ens va portar des del procés i elaboració del formatge fresc, passant per un tàrtar de secallona, fins al premiat com a millor pa de Sant Jordi 2022 de Catalunya de la Pastisseria Larrosa, de Flix.

Gran ambient al Tastavin's d'Ascó
El Tastavin's torna amb una imatge renovada | Albert Fuertes

Els infants gaudeixen a Ascó

Els visitants més petits van passar-ho d'allò més bé amb totes les activitats que se'ls oferia al llarg de la fira. L'espai de joc infantil amb taller de pinta-cares oferia una gran vista panoràmica des del balcó de l'Ebre, així com es podien posar a la pell dels artesans fent tallers diversos al llarg de la fira.

A més, també van poder gaudir d'espectacles familiars a la plaça de l'Església amb pallassos, titelles i màgia en directe.