Un grup de gent fent tastos de cava a la Mostra del Cava i Escumosos d'Ascó

Tot a punt a Ascó per celebrar la Fira de Nadal i la Mostra del Cava

El municipi de la Ribera d'Ebre dona el tret de sortida a la temporada nadalenca aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana Ascó dona el tret de sortida a la temporada nadalenca amb la celebració de la 13a edició de la Fira de Nadal i l'11a Mostra del Cava. La imprescindible cita, organitzada per l'Ajuntament d'Ascó a través de la Regidoria de Turisme i Promoció Econòmica, se celebrarà els dues 25 i 26 de novembre, en horari de matí i tarda.

Una de les grans novetats d'enguany és la prèvia que hi haurà amb la Gran Nit del Cava, que celebrarà la seva primera edició al Casal Municipal. Serà divendres, a les 20.30 hores, i inclourà un maridatge de cinc grans caves —Juvé & Camps, Codorniu, Chardonnay, Torelló i Perelada— amb una delicada gastronomia i acompanyament musical. Els tiquets d'aquesta cita es poden adquirir al preu de 30 euros a través del següent enllaç.

L'horari de la Fira de Nadal serà d'11 a 14 hores i de 14 a 21 hores en la jornada de dissabte, mentre que diumenge serà de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores. L'acte d'inauguració oficial serà dissabte a les 12 hores i anirà a càrrec del president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. Pel que fa a la Mostra del Cava, l'horari d'obertura serà 

Promocionar el comerç, els productors i l'activitat comercial del municipi

L'objectiu de la Fira de Nadal és promocionar el comerç, els productors i l’activitat comercial del municipi, amb la voluntat de promoure el creixement econòmic i contribuir a la difusió del patrimoni cultural, les tradicions locals i fomentar la cohesió social. En aquest sentit, els diferents comerços que participin gaudiran d’una plataforma de promoció per als diversos productes que es presentin d’una manera directa al consumidor.

En total, seran una quarantena d'expositors els que participaran en la Fira de Nadal, que oferiran als visitants productes i objectes típics de Nadal. Entre altres, hi haurà pastisseries, floristeries o artesania, així com entitats. Per la seva banda, a la XI Mostra del Cava hi prendran part 16 caves i quatre establiments que oferiran degustacions gastronòmiques.

Al voltant dels dos esdeveniments també s'organitzen diverses activitats que podeu consultar a continuació.

Tallers infantils a la Fira de Nadal

Durant el cap de setmana s'organitzen diverses activitats paral·leles durant la Fira de Nadal, que inclouen espectacles itinerants, cercavila de pastor, música en directe i tallers per a infants, així com l'exposició 'Nines d'ahir'. En aquest sentit, els més petits podran gaudir de diversos tallers, al preu de 3 euros, amb els tiquets a la venda a l'estand de l'Ajuntament d'Ascó.

Els tallers que s´organitzen són els següents: Fer i decorar motius nadalencs de fang, Estels de glicerina, Taller de torn, Mini tió de fusta, Decoració d'espelmes, Centres de taula nadalencs amb escorça d'eucaliptus, Varetes màgiques d'olivera i feltre, Postals de Nadal Kraft i Ramillets d'herbes i bossetes aromàtiques.

Maridatges i música en directe durant la Mostra del Cava

La Mostra del Cava oferirà als visitants tastos amb maridatge al preu de 20 euros. Seran dissabte a les 18 hores, a càrrec de Caves Juvé & Camps, diumenge a les 13 hores, a càrrec de Caves Torelló; i diumenge a les 18 hores, a càrrec d'Emendis. Els tiquets es poden comprar a l'Oficina de Turisme d'Ascó o a través del web www.ascoturisme.cat.

En el marc de la Mostra del Cava, els assistents també podran gaudir de l'amenització musical de Radio Reggae (dissabte a les 19 hores), Polick (diumenge a les 12 hores) i Maria Jacobs (diumenge a les 18.30 hores).