Pla general de clients al passadís principal de l'establiment de Leroy Merlin a Tortosa. Imatge del 26 d'abril de 2021

L'afluència de clients augmenta a les grans superfícies de Tortosa amb l'aixecament del confinament comarcal

Els establiments reforcen les plantilles per poder atendre els compradors amb agilitat i sense aglomeracions

L'aixecament del confinament comarcal i les restriccions d'accés a les grans superfícies comercials s'ha fet notar amb un increment dels clients aquest dilluns des de primera hora. «Tenim molts clients del Montsià que no podien venir i el canvi ens va genial per atendre més públic», ha apuntat Raúl Garrido, director de l'establiment de bricolatge i decoració Leroy Merlin de Tortosa. La botiga ha incrementat un 30% la plantilla, ha reforçat la formació dels treballadors per atendre caixes i evitar cues, i també el departament logístic de les comandes que els clients han demanat recollir a la botiga. En hores punta es reforçarà el control de l'aforament, que es manté al 30% i en el seu cas no es pot superar els 259 clients.

Tot i que el temps no acompanyava per la pluja, l'afluència de clients ha augmentat aquest dilluns a les grans superfícies comercials, un cop aixecat el límit de 800 metres quadrats i el confinament comarcal. Les botigues mantenen la limitació de l'aforament del 30%, però s'han acabat les restriccions d'accés. «Durant una etapa només podien entrar els clients professionals i vam patir molt perquè el client no entenia per què no deixàvem entrar a la botiga. Hem hagut d'adaptar-nos amb una resiliència espectacular als canvis que s'han anat donant en cada moment», ha destacat Garrido.

El director de l'establiment ha destacat que s'hagin acabat «les mesures més restrictives» que els van obligar a tancar passadissos de productes que no es consideraven essencials, com la decoració o la jardinera. Ara es manté la restricció de l'aforament al 30% que en el cas d'aquest establiment, amb una superfície de 2.300 metres quadrats, és de 259 clients. «Reforcem el control de l'aforament en  hores puntes i ja està», ha explicat el Garrido. Abans del migdia i a primera hora de la tarda són les franges horàries amb més afluència així com els caps de setmana. A la botiga es mantenen les senyalitzacions d'itinerants i les distàncies que cal mantenir a les caixes.

Davant la previsió de l'augment de clients, la plantilla s'ha reforçat aquesta setmana un 30%, fins als 42 treballadors (personal que ja havia treballat a l'empresa i noves incorporacions) però es preveu que la contractació de més personal segueixi durant l'estiu quan es dispara la demanda d'aquest centre de bricolatge i jardineria. A més de reforçar la formació d'empleats per atendre a caixa i evitar cues, també s'ha incrementat el personal del 'back office', on es gestionen les comandes rebudes per telèfon i en línia. «Molts clients venen a recollir les comandes a la botiga i s'ha reforçat la logística perquè es pugui fer amb agilitat», ha explicat Garrido. «Com que fins ara no han pogut venir a buscar les comandes perquè eren de fora de la comarca, ara hi haurà molta gent que vindrà», ha afegit.