Carrer inundat per forts aiguats a Alcanar.

Avís urgent de Protecció Civil al Baix Ebre i Montsià pels aiguats: no sortiu de casa

Un càmping als Alfacs desallotjat, centenars de trucades per emergències i moltes destrosses pels forts aiguats

Ningú s'esperava la tromba d'aigua que ha caigut al Baix Ebre i al Montsià. Les pluges eren ben anunciades, però la gran quantitat d'aigua caiguda sumada al poc temps en què ho ha fet, ha causat escenes d'autèntic pànic a la zona.

Tanmateix, sembla que la pluja no s'ha aturat. En les properes hores poden tornar les pluges al sud de Catalunya, sobretot de cara a la nit i matinada, i a més amb força intensitat. Plou sobre mullat i mai millor dit.

És per això que Protecció Civil ha emès una alerta on demana als ciutadans que no surtin de casa. Concretament a les persones del Baix Ebre i el Montsià, les comarques més afectades per aquests primers aiguats. Des de Protecció Civil s'ha demanat que s'eviti la mobilitat tant a peu com en vehicle i també que no es baixi als pàrquings dels habitatges. 

I és que han estat moltes les trucades que s'han rebut per inundacions a la zona, sobretot en cases particulars. Però des de Protecció Civil insisteixen a evitar baixar-hi fins que no hagi acabat l'episodi. Recomana que les persones es mantinguin a les plantes superiors de les seves cases.

Moments de caos al Montsià i al Baix Ebre

El Pla especial d'emergències per inundacions, conegut com a INUNCAT, s'ha activat ràpidament aquest dimecres al migdia. La tromba d'aigua ha deixat valors de rècord, com 216,6 l/m2 a l'estació d'Alcanar, dels quals 77,7 l/m2 en 30 minuts i 4,0 l/m2 en 1 min. També s'han registrat 105,2 l/m2 als Alfacs, dels quals 51,5 l/m2 en 30 minuts i 4,4 l/m2 en 1 minut. 

També s'han hagut de tallar carreteres, com l'N-340 entre Amposta i Alcanar, la TP-3318 i la T-331 a Ulldecona. L'AP-7 també s'ha tallat durant una estona, tot i que a hores d'ara ja està reoberta. A més a més, el servei de tren a l'R16 entre l'Aldea i Tortosa ha quedat interromput fins a nou avís.

Altres afectacions viscudes ha estat un tall de llum que ha afectat en un primer moment fins a 10.000 usuaris. A hores d'ara encara hi ha 950 afectats a la zona. 

Els Bombers també han hagut d'assistir una setantena de persones atrapades al càmping dels Alfacs de Sant Carles de la Ràpita. Han estat desallotjades i confinades a les instal·lacions de restauració, que es troben en bon estat.