Pla general de dues persones i un gos caminant a prop d'una màquina treballant a la barra del Trabucador que ha patit petits trencaments a causa de l'episodi de pluja.

La barra del Trabucador s'inunda parcialment per l'onatge de l'episodi de pluges

La circulació de vehicles en l'istme estarà restablerta a principis de la setmana vinent

La barra del Trabucador s'ha inundat parcialment arran de les pluges que han caigut durant la nit d'aquest divendres. Segons fonts del Ministeri de Transició Ecològica, l'istme ha resistit a l'onatge de tres metres d'alçada i només ha sofert petits trencaments. Aquestes mateixes fonts assenyalen que aquest episodi ha estat la «primera prova de foc» després de les obres de regeneració que es van enllestir el juliol. Aquest dissabte a la tarda, una màquina s'afanyava a restaurar els punts trencats per l'aiguat. La circulació de vehicles es preveu que estigui restablerta dilluns o dimarts que ve.

Diversos trencaments des del mes de gener

La barra del Trabucador té una longitud d'uns 6 quilòmetres, dels quals 4,5 es van veure afectats pel temporal Gloria del passat mes de gener. La barra es va trencar i va deixar la península dels Alfacs aïllada. A la part del centre, i amb una longitud d'uns 2,6 quilòmetres, es va obrir un canal de profunditat a variable entre 1,5 metres i 3 metres, mentre que la resta de profunditat era d'entre mig metre i 1,5 metres.

Al llarg dels mesos entre gener i juliol la barra del Trabucador s'ha anat reconstruint provisionalment a mesura que ha anat sofrint diversos trencaments a causa de forts onatges i episodis de pluja. Fins al mes de juliol no va arribar l'actuació definitiva per part del Ministeri per a la Transició Ecològica, que ha regenerat la barra de manera parcial. Ara, aquest darrer temporal ha provocat onades que han provocat petits trencaments a l'istme.