Pla obert de la zona de la base del Trabucador, afectada pel temporal

La barra del Trabucador supera el temporal

Ha resistit l'embat amb pèrdues de sorra però sense danys estructurals

La  barra del Trabucador és més forta del que ens pensàvem. Encara que el temporal ha provocat «microtrencaments» i que «gran volum» de sorra de l'istme s'hagi perdut, la seva integritat estructural no ha quedat afectada i per tant, no ha sofert danys.

Gràcies als treballadors de les salines de l'empresa Infosa, que són els encarregats de l'explotació de les salines de la punta de la Banya, hem obtingut una primera valoració de les conseqüències del temporal d'aquest dimarts 23 de novembre a la barra.

Anada amb vaixell, tornada amb tot terreny

Els empleats es troben a l'espera d'una millora  del temps meteorològic per poder dur a terme els treballs de recuperació del pas per l'istme, i mentrestant mantenen l'activitat a la planta durant tot el dia.

Els treballadors del dimarts 23 a la nit han pogut abandonar les instal·lacions amb vehicles tot terreny, i Cristian Jensen, assessor de l'empresa, ha dit que «tenim petits microtrencaments que recuperarem, però el volum de sorra que ha quedat escampat per la badia dels Alfacs és prou gran».

D'aquesta manera, els empleats d'Infosa d'aquest dimecres 24 de novembre que estan fent el torn de matí, han anat en vaixell  a treballar, però es preveu que la tornada la facin amb tot terreny.

Podria haver sigut pitjor

Després de l'embat del temporal que va deixar l'istme completament cobert  per l'aigua, els responsables de l'empresa salinera han admès que la barra ha quedat «molt afeblida» i creuen que és urgentment necessari fer-hi aportacions externes de sorra, per enfortir i ampliar l'estructura.

No obstant això, des d'Infosa han aclarit que els danys de l'episodi no tenen cap punt de comparació amb les conseqüències que van generar el Gloria o el Filomena.