Recullen més de 30 quilos de brossa marina a la platja de Sant Jaume d'Enveja

Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre han netejat 4.500 metres quadrats de platja

Tècnics del Parc Natural del Delta de l'Ebre van recollir en la jornada d'ahir divendres, 20 de juliol,  31,3 quilos de brossa marina a la platja del Serrallo, de Sant Jaume d'Enveja. La iniciativa va pentinar un espai de 4.500 metres quadrats i es van recollir i classificar els diversos tipus de deixalles amb la participació de set persones. De fet, entre la brossa acumulada hi havia una xarxa de pescadors de 12 quilos i un palet industrial.
 
A banda de recollir brossa marina, també es buscava aprofundir en el coneixement de la composició de les deixalles que envaeixen aquests espais protegits i provocar un canvi en la consciència de la gent per tal que tinguin més cura per cuidar el medi ambient. 
 

Tercera neteja de brossa marina de la platja del Serralló, a Sant Jaume d'Enveja

Aquest és el tercer cop que es porta a terme aquest programa, que es realitza conjuntament amb altres poblacions socis del projecte. La primera va ser al desembre de l'any passat, i va tenir lloc a aquest espai i altres deu indrets de la Mediterrània com Albània, França, Grècia, Turquia i l'estat espanyol. En aquella ocasió es van arribar a recollir 22.867 articles de brossa, xifra relativament elevada amb 1,2 elements per metre quadrat. De tots aquests articles, el 82% eren fets amb plàstic. 
 
 
Cal recordar que el Parc Natural del Delta de l'Ebre és una de les deu àrees marines protegides escollides a tota la Mediterrània i l'única a Catalunya. Aquesta jornada entra dins del marc 'Marine Litter Watch Month', que és una campanya que promou un mes de participació per monitoritzar la brossa marina a espais pertanyents al projecte europeu Interreg ACT4LITTER, que se centra en lluitar contra la contaminació dels sistemes de la Mediterrània. El control de la Mediterrània va fer-se també la passada primavera i està previst que segueixi així la propera tardor. 
 

El mar Mediterrani, un dels més afectats per la brossa marina

Val a dir que el mar Mediterrani és una de les zones més afectades per les deixalles marines a tot el món. El programa pretén avançar en aquest sentit per tal d'evitar l'impacte negatiu d'aquesta brutícia en sectors econòmics claus com poden ser la pesca, el turisme, la navegació o el propi hàbitat marí.