La Residència de Gent Gran d'Ascó

La covid no fa net a les residències: brot en un centre de l'Ebre amb més de 20 casos

El brot s'ha detectat al llarg d'aquesta setmana entre residents i treballadors

Les mascaretes han dit adeu aquest passat 20 d'abril. Una decisió que es va prendre des del Ministeri de Sanitat i ho farà a poc a poc, ja que no desapareixerà d'un dia per l'altre. 

Això serà perquè hi haurà espais on continuarà sent obligatori portar la mascareta. En concret, en centres sanitaris o sociosanitaris; taxis; residències de gent gran; farmàcies; o transport públic. Una mesura que se sumava a l'eliminació de quarantenes dels positius en covid.

Tot i això, la covid no ha desaparegut i encara es donen situacions complicades a causa del virus. En concret, a la residència de la gent gran d'Ascó s'ha desenvolupat un brot de coronavirus entre els usuaris i el personal del centre.

Més de vint usuaris contagiats

La Residència d'Avis d'Ascó està vivint una setmana molt complicada en conseqüència de la covid-19. Uns espais que han patit molt al llarg de la pandèmia, i que encara no ha acabat.

Segons avança Vídeo Ascó Televisió, a finals d'aquesta setmana una vintena d'usuaris del geriàtric asconenc han donat positiu en coronavirus. A més d'aquests, també han rebut el mateix diagnòstic quatre membres del personal laboral del centre de la Ribera d'Ebre.

Els primers casos que es van detectar a la residència van ser a principis de setmana. Els positius s'han anat sumant al llarg de la setmana i, entre dijous i divendres, es disparaven els casos fins a un total de 24 residents del centre. A més, encara es resta a l'espera dels resultats pendents.

Per tot plegat, el servei de vigilància epidemiològica ha fet un cribratge a usuaris i personal laboral de la Residència d'Avis d'Ascó, segons informa el citat mitjà. De moment, la majoria de casos que s'han detectat no presenten cap classe de simptomatologia o, en cas de fer-ho, és de caràcter lleu.

Per tot plegat, des de l’Ajuntament d'Ascó estan en contacte permanent amb la residència per conèixer l’evolució dels casos que s'han detectat.

Els residents del centre d'avis i àvies asconenc van rebre la tercera pauta de la vacunació contra la covid a finals de setembre. La Residència d’Avis d’Ascó compta amb 38 usuaris a la residència i dues al centre dia. La plantilla del centre està formada per 37 treballadors i treballadores.