L'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Un brot intern de pacients en un hospital català obliga a prendre mesures de restricció

S'incorporen les mesures de restricció a causa d’un brot intern de pacients

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta viu moments complicats a causa de la pandèmia. Actualment, hi ha 19 persones ingressades per la covid-19 al centre sanitari tortosí i la Unitat de Cures Intensives (UCI) s'acosta a la plena ocupació amb 12 llits ocupats, cinc d'ells de pacients amb la covid.

A més, s'ha detectat un brot intern de pacients succeït a l'hospital. A causa d'aquest, a partir d'aquest 30 de novembre, s'incorporen noves mesures de restricció en relació amb els acompanyants dels pacients. S’està fent un cribratge massiu a tots els usuaris i professionals afectats, per tal de poder controlar aquest brot.

La intenció que té aquesta mesura és extremar la seguretat d'aquests i dels professionals i preservar al màxim el funcionament de l'activitat ordinària de l'hospital. Un sistema sanitari ebrenc que comença a tensar-se per una evolució «preocupant» de la covid. 

Els pacients que van a una visita de consultes externes o a urgències ho han de fer sols. Amb l'excepció de tots aquells que per criteris de dependència, per ser menors, per tractar-se de parts o puerperi o trobar-se en procés de final de la vida requereixin un acompanyant.

Horari de visita a l'hospital

La mesura que s'ha implantat és la reducció d'horari de visita i d'acompanyament. Els pacients hospitalitzats només poden ser acompanyats per una única persona per dia en horari de 13 a 16 hores i de 19 a 21 hores. Excepte els pacients pediàtrics i els obstètrics, que poden estar acompanyats les 24 hores del dia.

Aquests últims han de passar diàriament per informació, on se'ls demanarà el DNI i el telèfon. A més, han de lliurar el full d'autoresponsabilitat covid-19 signat. Tindran una etiqueta identificativa amb un color diferent cada dia. 

Els pacients que estiguin a la Unitat de Medicina Intensiva i a la Unitat de Cures Complexes, es comunica directament als familiars la informació mèdica i règim de visites. En cas favorable, podrà anar-hi un acompanyant per dia en horari de 14 a 16 hores i de 17 a 19 hores. 

Els acompanyants dels pacients que van a quiròfan, han de facilitar el telèfon a l’administrativa que farà la recepció quirúrgica. En acabar la intervenció, els professionals responsables del pacient els trucaran.

L’accés a l’HTVC per la porta principal romandrà obert de 8 a 23 hores de dilluns a divendres. L’entrada de Rehabilitació segueix sent la recomanada per als professionals i l’accés de Consultes Externes per a aquells que van a visitar-se en aquestes.