Una nena jugant de portera a futbol

La futbolista de Flix continuarà jugant i la campanya #NoiesEnJoc no s'atura

La campanya #NoiesEnJoc de Flix ha rebut més de 1.800 firmes de suport | La iniciativa es manté perquè s'ampliï als 18 anys els equips mixtos

La campanya #NoiesEnJoc va aconseguint els objectius pels quals va néixer. Una iniciativa creada a Flix per reivindicar que una jugadora de 13 anys, futbolista de la JE Flix, continuï jugant amb el seu equip la temporada vinent, a la categoria cadet.

Una intenció que, segons la Federació Catalana de Futbol (FCF), podria complir. La normativa va canviar a l'assemblea celebrada a Blanes l'any 2020, quan es va ampliar la possibilitat del futbol mixt fins a la categoria cadet. Un fet que possibilita que la jugadora flixanca vesteixi la samarreta del club. 

Tot i això, els impulsors de la iniciativa no es volen quedar aquí. Es vol lluitar que les noies adolescents puguin jugar a futbol fins a la categoria juvenil, és a dir, que l'edat límit siguin els 18 anys i no els 16, com és ara.

El motiu principal és que les noies, sobretot aquelles que viuen en zones rurals lluny de la possibilitat de competir en un equip femení, puguin gaudir de l'esport i el futbol. En aquest sentit, quan fan els 18 anys, normalment, segueixen els seus estudis a la ciutat i poden trobar més facilitats per canviar a un equip femení.

Per tot plegat, la campanya #NoiesEnJoc continua activa per reclamar equips mixtos fins a la categoria juvenil. Des que es va engegar la iniciativa, s'han acumulat més de 1.800 firmes de suport.