Representants de Trens Dignes i Diàspora Ebrenca abocant carbó a les portes de l'estació de tren de l'Aldea

Carbó contra la gestió ferroviària a les Terres de l'Ebre: reivindicacions històriques

Trens Dignes i Diàspora Ebrenca han mostrat el seu enuig contra les administracions públiques i els gestors ferroviaris

Les plataformes Trens Dignes i Diàspora Ebrenca han manifestat aquest dijous el seu enuig contra les administracions i els gestors ferroviaris per les deficiències i retards de les línies ebrenques de Rodalies R-15 i R-16. Ho han fet a l'estació de l'Aldea, a la comarca del Baix Ebre, on un patge reial, de nom Gamboa, ha deixat carbó a les portes de l'equipament.

En aquest sentit, les plataformes han lamentat que tot i el suport aconseguit amb la campanya 'Hem perdut el tren', durant l'any 2022 no hi hagi hagut millores en el servei ferroviari i les Terres de l'Ebre continuen sense tenir trens ràpids que enllacin amb Tarragona i Barcelona.

Cal recordar que fa tres anys que l'Euromed no s'atura a l'estació de l'Aldea i el tren Avant amb què es volia compensar aquest greuge va funcionar molt poc temps.

«Seria incomprensible que aquest 2023 no fos l’any de les millores als trens de les Terres de l’Ebre»

Josep Sabaté, membre de Diàspora Ebrenca, ha assenyalat que «hi ha consens territorial i polític pel retorn de l'Avant i la millora dels serveis ferroviaris. Seria incomprensible que aquest 2023 no fos l’any de les millores als trens de les Terres de l’Ebre». Sabaté ha reivindicat que les comarques ebrenques han de tenir «les mateixes oportunitats que altres zones del país»

Per la seva banda, Cinta Galiana, portaveu de Trens Dignes, ha afirmat que «és necessari que l’estació de l'Aldea sigui una veritable estació intermodal on arribi un servei d’autobusos des de diferents municipis del territori». Galiana ha instat els responsables polítics i de gestió millores en les línies R15 i R16, per evitar retards i avaries, i una millora en les freqüències.

El patge reial, de nom Gamboa, ha portat un sac de carbó que ha dipositat a les portes de l'estació de l'Aldea per reclamar «les necessitats ferroviàries que el territori es mereix» i denunciar les reivindicacions que es fan des de fa anys per millorar la mobilitat en tren des de les Terres de l'Ebre.