El monument franquista de l'Ebre a Tortosa

Continua la defensa del monument franquista de Tortosa: «una inversió en turisme»

El col·lectiu per la reinterpretació proposa mantenir-lo amb els pressupostos participatius de l'Ajuntament

Continua l'embolic enmig del monument franquista de l'Ebre a Tortosa. El col·lectiu que defensa la seva conservació ha presentat una proposta als pressupostos participatius de l'Ajuntament de Tortosa.

L'entitat vol que es destinin recursos municipals a la reinterpretació i manteniment del monòlit, que és el principal objectiu. Argumenten que és «una inversió en turisme i per promocionar la ciutat» i «una eina que pot afavorir el diàleg, la cohesió social per afavorir la pau i la memòria històrica a la ciutat».

L'entitat remarca que la proposta «és viable tècnicament» i que «compleix» els requisits de la guia dels comptes participatius del consistori. En aquest sentit assenyalen que és una actuació «de competència municipal», afirmació que l'Ajuntament sempre ha refusat.

La portaveu de l'entitat, Consol Cordero, ha apuntat que esperen una resposta «positiva» del consistori i que la proposta sigui inclosa en la votació dels pressupostos participatius.

El col·lectiu defensa que la reinterpretació es pot executar dins de l'exercici pressupostaria i que no contravé cap norma jurídica. Afegeixen que la seva proposta «és una oportunitat per treballar i reduir l'exclusió social», és «d'interès general» i «sostenible en el temps».