Les obres de l'entorn de la catedral de tortosa s'han iniciat aquesta setmana

Recta final en la transformació de l'entorn de la catedral de Tortosa

Han començat aquesta setmana les obres de la plaça de l'Escorxador, amb un pressupost d'uns 80.000 euros i s'allargaran fins finals d'abril

L'entorn de la catedral de Tortosa cada cop està més a prop d'un gran canvi de cara. Aquesta setmana han començat les obres d'urbanització de la plaça de l'Escorxador de Tortosa que completaran la transformació d'aquesta zona de la capital del Baix Ebre.

Els treballs consisteixen en la creació d'una vorera perimetral entre el passeig de l'avinguda Remolins i l'avinguda Felip Pedrell, un espai pavimentat proper a l'escorxador, la plantació d'arbrat i la instal·lació de nou mobiliari urbà.

Amb un pressupost d'uns 80.000 euros per a l'actuació de la plaça i 18.000 euros per a la il·luminació ornamental, les obres s'allargaran fins finals del mes d'abril.

Segons l'alcaldessa Meritxell Roigé, l'actuació permetrà «dignificar un entorn patrimonial destacat, on es troben elements com la catedral, l'escorxador, el castell de la Suda o el riu Ebre».

Pel que fa a les cinc actuacions que coincideixen en el temps i l'entorn de la catedral, actualment es troben a la recta final. És el cas de la construcció de la paret mitgera de la plaça de la mitgera de la catedral per ubicar la maquinària del 'mapping', l'Espai Cota Zero, la renovació de la vorera de l'avinguda Felip Pedrell, la urbanització del carrer Costa de Capellans i la façana de la catedral. D'altra banda, la renovació de l'asfaltatge es farà un cop la resta d'obres estiguin finalitzades.