Pla general de la retirada del tram de la canonada principal del CAT substituït a Cambrils

El Consorci d'Aigües de Tarragona avança la restitució de dos trams de la canonada al Baix Ebre

La reparació preventiva començarà l'11 de novembre a l'Ampolla i l'Ametlla de Mar

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) arrencarà el pròxim dijous 11 de novembre la restitució de dos trams de la canonada situats al Baix Ebre, un a l'Ampolla i l'altre ubicat a l'Ametlla de Mar.

Set trams restituïts després de la diagnosi del 2020

Aquests dos trams de la canonada, de sis metres cadascun, se sumen als cinc que es van haver de reparar a partir de la diagnosi estipulada el juny de l'any passat. A diferència dels cinc substituïts anteriorment, aquests últims tenien una durabilitat «alta o bastant alta» , tot i que el CAT era conscient que eren «els següents» que podien tenir «incidències en un futur llunyà».

L'estudi realitzat a mitjans del 2020 va identificar un total de trenta-tres tubs, dels quals un 0,3% amb alguna patologia, encara que cinc es van haver de canviar d'urgència per evitar incidents com el que va patir l'Ampolla quan un fragment del tram va trencar-se.

La fibra òptica, el pròxim projecte

La reparació preventiva d'aquests dos trams de la canonada al Baix Ebre té una intenció clara. I és que el projecte per instal·lar fibra òptica l'any que ve ha precipitat que aquests dos trams de l'Ampolla i l'Ametlla de Mar es restitueixin amb anterioritat, per no comportar dificultats afegides un cop la fibra òptica estigui present a la xarxa.

El gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, ha explicat en declaracions a l'ACN que si aquests trams donen problemes més endavant «suposaria un hàndicap treure'ls amb la fibra dins, per això hem decidit treure'ls abans».

A més, la restitució d'aquests dos trams inclou també la instal·lació d'un cabalímetre nou, que estarà llest abans de finals d'any.