Pla mitjà del president del COPATE, Joan Alginet, en roda de premsa

El Consorci d'Aigües de Tarragona nomena Joan Alginet com a nou president

El Departament d'Acció Climàtica designa els nous representants de la Generalitat al CAT

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), l'entitat que gestiona el minitransvasament de l'Ebre, ha decidit escollir a Joan Alginet  com a nou president, substituint a l'alcalde de l'Aldea, Xavier Royo.

Alginet, a part de ser el nou president del CAT, és regidor d'ERC  a l'Ajuntament de Deltebre, president  del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) i gerent del Grup d'Acció Local Mar de l'Ebre.

Nous representants a l'assemblea general

El Departament d'Acció Climàtica ha estat l'encarregat de designar aquest dimecres 17 de novembre els nous representants de la Generalitat  que participaran en l'assemblea general del CAT, dos dels quals els proposen les comunitats de regants.

Un cop decidit això han estat els membres de la mateixa assemblea  els qui han nominat Alginet com a president.

Els estatuts del Consorci d'Aigües de Tarragona són els que estableixen la composició de l'assemblea general i disposa que la representació de la Generalitat està formada per 9 integrants.

Manel Ferré, a proposta de la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, Domingo Alcalà, a proposta de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Joan Alginet, Josep Manel Martí, Jesús Gómez, Carles Martin, Oriol Pallisó, Camí Mendoza i Àngel Xifré. Cinc són de les Terres de l'Ebre, tres del Camp de Tarragona i un del Baix Penedès.

El nou president també formarà part del consell d'administració del CAT, on la Generalitat té dos representants més de l'assemblea i l'Acció Climàtica ha designat el canareu Josep Manel Martí i el musterenc Àngel Xifré.