Una de les taules del cribratge als treballadors de la campanya de la fruita a les instal·lacions del Grup Fruiter de Benissanet

Creix el brot de covid: l'empresa de fruita de Tivissa suma 71 positius

Es van fer 159 proves de Covid, 136 de les quals han estat negatives

El brot de coronavirus en una empresa de cireres de la Ribera d'Ebre va en augment. El passat dijous es detectaven una vintena de positius a l'empresa Producció Cirera Ribera d'Ebre (Cerima Cherries) de Tivissa.

Des del Departament de Salut es va actuar de pressa i es va fer un cribratge massiu entre els treballadors i contactes estrets. En total, es van fer 159 proves de Covid, 136 de les quals han estat negatives.

En aquest sentit, les mostres que es van recollir a les instal·lacions de l'empresa fruitera ha detectat 19 positius més. Així mateix, 4 persones hauran de repetir les proves perquè els resultats no són concloents. 

Així mateix, després de les proves, 71 persones han donat positiu per Covid-19. D'aquestes, 60 són treballadors i 11 contactes estrets. 

Salut proposa vacunar els treballadors

Per evitar un augment circumstancial del brot de Covid-19, Salut ha fet una proposta a Cerima Cherries. En aquest sentit, es vol vacunar tots els treballadors que han tingut resultats negatius en el cribratge. Aquest procés s'iniciarà tan aviat com sigui possible. 

Els temporers de la campanya de la fruita dolça tenien cita per a vacunar-se abans de començar-la. L'objectiu era evitar aquests brots de coronavirus entre els treballadors de les empreses. 

Segons les informacions de Salut, des de l'empresa de Tivissa només una desena dels més de 200 empleats van participar en la campanya de vacunació.