Musleres del Delta

Delta Ebre Port promou les rutes nàutiques i la destinació amb Nautal

La plataforma Nautal és l’operador de xàrters nàutics més gran d’Europa

Delta Ebre Port continua posicionant la destinació Terres de l’Ebre i els ports ebrencs per captar viatgers de xàrter nàutic. Per així dinamitzar el teixit econòmic local, els comerços, els restaurants, les visites turístiques i les activitats nàutiques i d’oci. 

S’ha dissenyat un Pla d’accions per potenciar l’arribada de turisme de proximitat  que pot fer una activitat nàutica a l’aire lliure. Tot això en un entorn únic que és Reserva de la Biosfera i amb totes les mesures de protecció i seguretat. 

Una de les accions s’ha fet amb Nautal, l’operador de xàrters més important d’Europa. A través de la seva plataforma ha fet de prescriptor de la destinació Terres de l’Ebre i l’activitat de xàrters als ports ebrencs

Paddel surf a la Badia dels Afacs
Paddle surf és una de les activitats nàutiques que es poden fer | Ports de la Generalitat

Nautal amb els Ports Ebrencs

Des del 10 de juny, Nautal promou a la seva plataforma la destinació Terres de l’Ebre. Així com els ports ebrencs on poden amarrar els vaixells de lloguer en les rutes nàutiques  que es poden fer pel territori. 

Aquesta acció ha implicat la gravació d’un vídeo dels itineraris nàutics i tota classe d’activitats nàutiques i  turístiques que es poden fer viatjant pel territori. Juntament amb la informació es publica al blog de la plataforma i al seu butlletí o newsletter. 

A més, l’audiovisual es difon a les xarxes socials i a la seva plataforma. 

L’empresa Nautal té un gran portal de reserves de  vaixells de lloguer en línia i disposa arreu del món d’una àmplia flota de llanxes, velers, catamarans i iots. 

A partir de la recerca per filtres es dona la possibilitat els viatgers de trobar l’embarcació que s’adapti a les seves necessitats i les millors destinacions turístiques on gaudir-ne.

El port de la Ràpita

Port de Sant Carles de la Ràpita
Port de Sant Carles de la Ràpita | Ports de la Generalitat

La ubicació del port de Sant Carles de la Ràpita i la singularitat del seu entorn el posicionen com un dels ports de referència en xàrters nàutics. Aquest port lidera l’activitat nàutica a la costa de Tarragona amb 1.822 amarradors esportius. 

La magnitud de les instal·lacions esportives en relació amb altres instal·lacions de la zona i la seva situació geogràfica, permet la navegació i la pràctica d’esports nàutics al llarg de tot l’any. 

Aquests atributs juntament amb la proximitat amb les Illes Balears i els ports de Castelló, fan que la Ràpita i les Terres de l’Ebre se situïn com un punt estratègic i un destí per als xàrters nàutics.

Els avantatges del port de la Ràpita, l’han situat com a port base de les dues rutes de nàutiques d’embarcacions de lloguer. 

L’itinerari nord transcorre pels ports de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat.L’itinerari sud va des del port de les Cases d’Alcanar, passant pels ports del nord de Castelló. Vinaròs, Benicarló, Peníscola fins a les illes Columbretes. 

Les rutes estan incloses a la Guia nàutica dissenyada per Delta Ebre Port  per als navegants.

Costa Ebrenca
Els viatgers poden trobar l’embarcació que millor s’adapti a les seves necessitats | Ports de la Generalitat

Des del 2016 la destinació Terres de l’Ebre és Reserva de la Biosfera i es troba entre les 100 millors destinacions sostenibles del món. 

Es tracta d’una destinació única, diferent i diversa amb la seva varietat orogràfica del litoral. 

El paisatge, les cales a la costa de l'Ametlla i l'Ampolla, les badies del Delta, i la connexió cap al País Valencià des de la Ràpita. A més de les Cases d'Alcanar per anar a les Columbretes o Peníscola, s’engloben en un paquet turístic molt atractiu per als turistes nàutics.