Pla mitjà de professionals durant els tallers formatius de l'edició de 2019 del Deltebre Dansa

Deltebre Dansa retalla la seva programació arran del brot de Covid-19 al municipi

El festival ha anul·lat els espectacles i els cursos no professionals per «prudència i responsabilitat»

L'increment de casos del brot de Covid-19 detectat a Deltebre la passada setmana ha provocat que el festival Deltebre Dansa hagi anul·lat els espectacles, els tallers d'iniciació i els cursos per a ballarins no professionals. La 16a edició del certamen arrencarà dilluns i s'allargarà durant dues setmanes en una versió «austera» i sota «estrictes» mesures sanitàries.

El director i coreògraf Roberto Olivan ha explicat que «el brot dels darrers dies, ens ha obligat a reaccionar de pressa, i per prudència i responsabilitat hem decidit anul·lar-los». Davant aquest contratemps, el festival incorporarà un programa d'activitats en línia per arribar a tots aquells estudiants i professionals que no poden assistir al certamen per la situació de pandèmia.

Més mesures anti-Covid a causa del brot

El Deltebre Dansa ha treballat durant mesos per oferir enguany una edició adaptada a les mesures anti-Covid, però davant l'increment de casos de coronavirus al municipi s'ha vist obligat a «extremar» aquestes mesures. Així, s'han adaptat els espais i s'ha redimensionat el nombre de participants. També s'han concentrat les opcions d'itineraris professionals de formació per tal que els alumnes que comparteixen espais sempre siguin els mateixos.

A més, per poder participar en els 'tallers PRO' els ballarins hauran de presentar diverses proves, com ara un PCR negatiu fet 72 hores abans de l'inici del festival, un test d'antígens, la prova que han passat el virus en els darrers sis mesos o bé la prova que han estat vacunats quinze dies abans del dia de l'arrencada.

Així mateix, s'habilitarà un servei d'infermeria per a fer proves d'antígens a l'arribada dels ballarins i un servei de laboratori per fer PCR, en cas que sigui necessari.

Un festival de «mínims» per evitar la interacció ciutadana

El festival ja havia reduït un terç l'aforament dels espectacles respecte a edicions anteriors, però finalment ha decidit anul·lar tota la programació de nit per minimitzar la interacció amb la ciutadania. «La interacció amb la comunitat local ha estat una de les característiques que han fet especial el Deltebre Dansa i, de fet, enguany havíem preparat un projecte participatiu entre diverses entitats del poble i l'artista Marcel·lí Antúnez», ha assenyalat Olivan.

La programació de Deltebre Dansa incorpora sis tallers i quatre conferències que es faran en línia. D'aquesta manera, el festival vol "satisfer" a tots aquells estudiants i professionals de la dansa que no poden assistir-hi de manera presencial a causa de la pandèmia.

En els pròxims dies es tornarà l'import de les entrades al públic que hagi adquirit localitats en alguns dels vint espectacles anul·lats. «Esperem que el 2022 puguem retornar al festival que tots recordem», ha dit Olivan.