Imatge de la retirada de la pancarta 'Llibertat presos polítics' de l'ajuntament de la Torre de l'Espanyol arran d'una denúncia

La denúncia d'un veí a la JEZ obliga a la Torre de l'Espanyol a retirar la pancarta dels presos i l'estelada

També s'ha demanat sancionar l'alcalde de la població

L'Ajuntament de la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre, ha hagut de treure la pancarta de 'Llibertat presos polítics' i l'estelada de la façana del consistori després de rebre un requeriment de la Junta Electoral de Zona de Reus. Segons ha informat el consistori, la sanció arriba després que un particular interposés la denúncia davant la Junta Electoral.

El consistori va rebre el requeriment dissabte passat, 6 de febrer, que els obligava a retirar la pancarta i l'estelada. A més, en el mateix requeriment es demanava iniciar una sanció contra l'alcalde el poble, Joan Juncà. En declaracions a 'Canal Terres de l'Enre', el batlle ha explicat que van decidir retirar la pancarta i l'estelada de la façana de l'ajuntament «amb tots els respectes per a aquells que alguna vegada han decidit no fer-ho, com és el cas del president Torra», perquè ell es va presentar per a alcalde per al seu poble i «no regalaré que em facin caure il·legítimament per una pancarta que no ens acostaria ni ens allunyaria més a la república».

L'Ajuntament ha guardat la pancarta, mentre que l'estelada l'han traslladat al balcó de la casa de davant del consistori, i asseguren que l'endemà de les eleccions tornaran a penjar-les a la façana.

Pel que fa al fet que la denúncia l'hagi interposat un particular local, l'alcalde apunta que «és una absurditat» i «una normativa arcaica del règim del 78 que permet que, arran d'una denúncia d'un particular, es deslegitimi tota la feina d'un govern municipal, el qual va ser votat per un 91% del cens».